Af Maria Cuculiza - 18/12-13 23:12

Ansatte på Christiania tvinges til coketestAnsatte på Christiania tvinges til coketest

- Vi betragter kokain som et hårdt stof, og vi værtshusholdere ønsker, at restauranterne viser omverdenen, at vi tager kokain alvorligt, siger bestyrelsesmedlem af Nemoland til mx.dk.

storybild

(Billede: Polfoto)

Christianias værtshusholdere er blevet enige om, at restauranternes ansatte skal gå med til at blive kontrolleret for kokain som led i fristadens fælles blokade mod kokainforbrug på de offentlige arealer.

- Vi betragter kokain som et hårdt stof, og vi værtshusholdere ønsker, at restauranterne viser omverdenen, at vi tager kokain alvorligt og derfor også selv er parate til at undergå de kontroller, som vi nogle gange kræver af vores gæster, siger Leif Jeppesen, bestyrelsesmedlem i restaurant Nemoland, til mx.dk.

Tredje mand sigtes i sag om 200 kilo kokain
Tredje mand sigtes i sag om 200 kilo kokain

Ifølge Hulda Mader, christianit, medlem af Christianias Fondsråd og medinitiativtager til indførelsen af Fristadens fælles antikokainkampagne, så foregår kokaintestene ved hjælp af en urinprøve udført af professionelle sundhedspersoner i fristadens sundhedshus.

- Det er selvfølgelig frivilligt, om vores gæster vil tjekkes, men nægter de, får de karantæne i tre måneder, på samme måde som de gør, hvis vi tester dem positive, fortæller hun til mx.dk.

Og det bliver også ud af vagten for de ansatte, hvis de ikke vil tjekkes frivilligt:

Amalie står frem: Jeg har taget kokain
Amalie står frem: Jeg har taget kokain

- Selvfølgelig har der været nogle særligt frihedselskende ansatte, som synes kontrollen er et indgreb i den personlige frihed. Men så kan man ikke arbejde her. Og heldigvis er næsten alle nu helt enige i, at kontrollerne er en god signalværdi til resten af samfundet og et vigtigt led i den fælles store blokade mod kokain, forklarer Leif Jeppesen om kontrollerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx