Af - 13/10-14 07:42

Politiker: Skal København være en partyby eller stillezone?Politiker: Skal København være en partyby eller stillezone?

Flere restauratører vil holde natåbent i København, men skal der være fest i hele byen hele natten, spørger næstformand i Bevillingsnævnet Leif Donbæk.

storybild

Festen vokser i København, hvor flere restauratører vil holde natåbent. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Dundrende bas-rytmer og fest i gaden natten lang, eller øde gader med nedrullede gardiner og stilhed. Hvordan skal København se ud om natten, når der står weekend på kalenderbladet?

Det spørgsmål rejser næstformand i Bevillingsnævnet i Københavns Kommune Leif Donbæk (SF) nu, efter debatten gennem længere tid har raset i blandt andet Pisserenden i Indre By, hvor antallet af bevillinger er noget nær fordoblet de senere år. For problematikken med et livligere natteliv breder sig.

Historisk Københavner-bar mister morgenbevilling
Historisk Københavner-bar mister morgenbevilling

- Der kommer flere natansøgninger år for år. Vesterbro Torv og Blågårds-kvarteret på Nørrebro er ved at få nogle af de samme udfordringer, som Indre By har nu, og der åbner flere nye barer både ved Peblinge Dossering og i Ravnsborggade, hvor der også kommer meget mere natteliv. Der er flere restauranter, der søger om at holde åbent til ud på natten, ligesom cafeerne begyndte på for nogle år siden. Byen har nogle seriøse udfordringer, som Københavns politikere er nødt til at tage stilling til, siger Leif Donbæk, der ikke selv sidder i Borgerrepræsentationen.

Han mener, at politikerne på Københavns Rådhus derfor må ud og tage mere aktivt stilling til, om dele af byen skal udvikle sig til egentlige festområder eller ej.


Populær københavnerbar kræver millionerstatning
Populær københavnerbar kræver millionerstatning

- Politikerne må se at komme ud af starthullerne. For hvis ikke Borgerrepræsentationen giver dessiner til, hvor byen skal hen, så bliver det os i Bevillingsnævnet, der sammen med embedsværket kommer til at forme byen, når vi skal tage stilling til, om der skal være 05-bevillinger på for eksempel Ydre Østerbro, siger han.

Hans kollega i Bevillingsnævnet Lilian Parker Kaule (LA), der sidder i Borgerrepræsentationen er enig.

- Hvis ikke diskussionen om bevillinger skal løbe løbsk, så tror jeg, vi ville have godt af at få den debat. For det sejler lige nu, siger hun.

Hvad synes du, der skal ske med byens natteliv? Deltag i debatten her på siden eller på Facebook.com/mxkbh


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk by tæt på at løbe tør for vand...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Skuespiller forbrændt under...
bt.dk
Svømmestjernen Daniela Samulski er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx