Af - 15/10-15 08:19

Kommune til hjemløse: Vis os dine boner, hvis du vil have støtteKommune til hjemløse: Vis os dine boner, hvis du vil have støtte

I Helsingør skal byens hjemløse dokumentere deres ophold via kvitteringer. Kravet ryster hjemløs.

storybild

Fremover skal hjemløse i Helsingør huske at gemme bonerne fra indkøb, hvis de vil have kontanthjælp. (Billede: AP/Arkivfoto)

Hvis du vil beholde din kontanthjælp, skal du gemme dine kvitteringer fra indkøb. Sådan lyder beskeden til de hjemløse i Helsingør.

Kommunen vil nemlig have, at de hjemløse skal dokumentere, at de rent faktisk opholder sig i kommunnen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det fik 49-årige Tina Regina Gosc, der er uden fast bopæl, oplyst af Helsingør Kommune, efter hun havde afleveret en bopælserklæring, der angiver, hvor hun har befundet sig den sidste måned.

Hjemløs pissede på Lasse Rimmer: - Hvad fanden fucking laver du?
Hjemløs pissede på Lasse Rimmer: - Hvad fanden fucking laver du?

Kravet rystede hende, eftersom hun er født og opvokset i byen og kender sagsbehandlerne i kommunen. Hun har familie på to adresser i byen, og her overnatter hun på skift for ikke at være for meget til besvær.

- Jeg er ikke ude på at snyde nogen, og jeg har altid været ærlig. Men de træder på mit privatliv ved at bede mig om det her, siger hun.

I Center for Borgerservic forstår man Tina Goscs frustration, men ser ikke andre muligheder for at kunne kontrollere, at hjemløse ikke holder til i en anden by, mens de modtager støtte i Helsingør Kommune.

Megastjerne klædt ud som hjemløs: - Folk gik lige forbi mig
Megastjerne klædt ud som hjemløs: - Folk gik lige forbi mig

- Folk skal kunne oplyse, at de er i kommunen. Det er ikke os, der bestemmer det, men lovgivningen, siger Anne Kyung Nielsen, områdeleder i Borgerservice.

Hun medgiver, at kravet om kasseboner og kontoudskrifter er grænseoverskridende, og at det heller ikke er rart for medarbejderne. Hun understreger dog, at kommunen ikke har til hensigt at snage i de hjemløses indkøb.

Dyreinternat advarer: Denne fristelse skal du modstå
Dyreinternat advarer: Denne fristelse skal du modstå

- Det har intet at gøre med, hvad pengene bliver brugt på, men at de bliver brugt her i byen, siger hun.

Hvis Tina Gosc nægter at udlevere kasseboner og kontoudskrifter, vil kommunen tilbageholde hendes kontanthjælp.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx