Af - 15/09-15 10:08

Nyt rod på kollegium: Studerendes boligstøtte i fareNyt rod på kollegium: Studerendes boligstøtte i fare

Københavns Universitets Boligfond reklamerer med, at Krimsvejs beboere kan søge boligstøtte, men de studerende kan ikke have folkeregisteradresse på kollegiet.

storybild

Metroxpress har den seneste uge skrevet om de 250 unge, der bor i et byggekaos på Krimsvej på Amager. (Billede: Privat)

Historien om det omstridte studiebyggeri på Krimsvej på Amager fortsætter, og seneste nyt ser ud til at ramme de studerende på pengepungen.

Ifølge Københavns Kommune er der nemlig kun givet tilladelse til at drive hotel og ikke studieboliger på Krimsvej 29, og beboerne kan derfor ikke have deres folkeregisteradresse på kollegiet.

Og det betyder, at de heller ikke kan søge den boligstøtte, som de blev stillet i udsigt, da de lejede sig ind på Krimsvej via Københavns Universitets Boligfond.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Læser man byggetilladelsen for CPH Studio Hotel, som metroxpress har fået aktindsigt i, står det nemlig sort på hvidt, at der "ved etablering af hotel ikke sker tilmelding til folkeregisteret."

Omstridt kollegium kulegraves: Har slet ikke tilladelse til at drive boliger
Omstridt kollegium kulegraves: Har slet ikke tilladelse til at drive boliger

Bygherre Jacob Moesgaard påstår dog, at han har den rette tilladelse, og at de studerende uden problemer kan have deres adresse på Krimsvej 29:

- Vi har flere gange forespurgt folkeregisteret i Københavns Kommune omkring folkeregistertilmelding, og de har hver gang bekræftet, at de studerende godt kan tilmelde sig, selvom det er et hotel, lyder det.

250 studerende bor i byggekaos: Vi bliver syge af at bo her
250 studerende bor i byggekaos: Vi bliver syge af at bo her

Direktør hos Københavns Universitets Boligfond Charlotte Simonsen forklarer, at fonden læner sig op ad bygherrens oplysninger, men har ikke yderligere kommentarer til sagen.

- KUs Boligfond udlejer værelser på korte kontrakter til udenlandske studerende, og CPH Studio Hotel har ved indgåelse af lejekontrakten sagt, at det er i orden, skriver Charlotte Simonsen til metroxpress.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Se hvordan 250 studerende bor i byggekaos på Amager

LÆS OGSÅ: Jagten på studiejob presser nye studerende

LÆS OGSÅ: Politikere kræver svar på boligkaos: 'Det er noget svineri'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx