Af - 09/12-16 23:07

Angolavej går amok i julelys: Jeg ville have et hus som i ’Fars fede juleferie’Angolavej går amok i julelys: Jeg ville have et hus som i ’Fars fede juleferie’

På Angolavej er beboerne vilde med juleudsmykning. De pyntede huse er så populære, at folk valfarter til den lille vej for at se lysshowet.

Bildstrecke im Grossformat »

Angolavej i Tårnby har de sidste mange år været synonym med ’en vaskeægte julevej’. Beboernes pyntede huse og haver er så populære, at folk dagligt valfarter til den blinde vej for at betragte de mange lys – ja, plejehjem arrangerer endda busture for de gamle. Når lyset tænder 16.15 står de første publikummer allerede klar.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Om sommeren kommer her ikke et sildeøje, så vi gloede godt nok meget første gang, en bus kom kørende ned af vejen. Men vi synes, det er morsomt. Vi kan godt lide at snakke med folk, og så er der en, der laver pandekager og en anden, der laver gløgg. Det er hyggeligt, fortæller 61-årige Henrik Petersen, der er beboer på vejen.

Tivoli gøres juleklar på blot 11,5 dage
Tivoli gøres juleklar på blot 11,5 dage

Angolavej består af 20 parcelhuse, og han anslår, at halvdelen er med i juleudsmykningen i mere eller mindre grad. Og så er der fem huse, der virkelig giver den gas – hans eget iblandt. Det hele startede tilbage i 2004, hvor Fields åbnede, og familien tog på tur til det nye storcenter, fortæller Henrik:

Jeg havde lige set ’Fars fede juleferie’, og jeg tænkte, at nu skulle jeg fandeme også have sådan et hus. Så vi købte nogle lyskæder og satte rundt om tagrenderne.

Det vækkede interessen hos nogle af naboerne, og på den måde har julevejen udviklet sig år efter år. Det er ikke en konkurrence, pointerer Henrik, men der er lidt kærlige drillerier, og det er sjovt at skille sig ud fra de andre huse.

Henrik har julepynt fra England, Italien, Holland – ja, sågar Kina. Juleudsmykningen består også af flere hjemmelavede ting, som Henriks kone er arkitekten bag:

- Enhver kan gå ud og købe lyskæder. Derfor laver vi nogle hjemmelavede ting, så der er lidt humor med i det, og det bliver personligt.

For eksempel har de lavet en nisse, der ligger på en solbænk med en sneøl ved siden af.

Glædelig december: På Nørrebrogade er julen forsvundet
Glædelig december: På Nørrebrogade er julen forsvundet

Henrik har ingen planer om at stoppe med juleriet – han bliver ved så længe, det er sjovt.

- Vi har jo også nærmest en forpligtelse over for folk at fortsætte år efter år, griner han.

Er du studerende? Sådan bliver du kørt gratis hjem til jul
Er du studerende? Sådan bliver du kørt gratis hjem til jul

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniackis forlovede afslører: Det...
bt.dk
Mor rystet over børnehave: Tanken om,...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx