Af - 08/11-15 16:20

Kontroversielt Hizb ut-Tahrir-møde blev mødt af kærlighedKontroversielt Hizb ut-Tahrir-møde blev mødt af kærlighed

En kærlighedsdemonstration på Den Røde Plads i Nørrebro vil vise organisationen Hizb ut-Tahrir, at der er plads til alle i Danmark.

storybild

Sådan så det ud sidste år, da Hizb ut-Tahrir afholdte stormøde ved Den Røde Plads i Nørrebro. I år vil en kærlig moddemonstration vise den muslimske forening, at der er plads til alle i Danmark. (Billede: Polfoto)

Kærlighed frem for had.

Det budskab vil demonstrationen 'Bekæmp Hizb ut-Tahrirs had med kærlighed' give videre til den yderligtgående, muslimske forening, Hizb ut-Tahrir i dag (søndag den 8. november, red.).

Den muslimske forening, der bekæmper det danske demokrati og som har fremsat dødstrusler mod kvinder, homoseksuelle og jøder, afholder deres årlige stormøde i Nørrebrohallen.

Her vil de blive mødt af kram, sang og hjerteformede skilte, når de nærmer sig Den Røde Plads.

Vi mener ikke, det nytter noget, at blive ved med at møde Hizb ut Tahrirs had med had. Vi vil hellere møde det med kærlighed, forklarer Rasmus Brygger, der er liberal debattør.

Han og kæresten Mette Viktoria Pabst, der er socialdemokratisk blogger, står bag demonstrationen, der begynder i dag (søndag, red.) klokken 12.

Derfor pjækker tusindvis af folkeskoleelever i dag
Derfor pjækker tusindvis af folkeskoleelever i dag

På deres Facebook-event opfordrer de 'alle, særligt kvinder, homoseksuelle, jøder, demokratiske muslimer og andre befolkningsgrupper, som Hizb ut-Tahrir hader, til at møde frem med et budskab om kram, sang og kærlighed.'

I skrivende stund er 65 mennesker tilmeldt den fredelige moddemonstration, og tiden må vise, om ønsket om et forsonende kram bliver realiseret.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Vi har før hørt, at Hizb ut-Tahrir skal 'skride ad helvede til', men det budskab syntes vi ikke skal fylde hele debatten, pointerer Rasmus Brygger med reference til Villy Søvndal.

"Fuck det vi strejker" Elever blokerer klasseværelserne med borde og reoler

- Til disse mørkemænd vil jeg sige: Gå ad helvede til! Sådan lød det fra daværende SF-formand tilbage i 2008, men nu er det altså ifølge initiativtagerne tid til en anden – og mere kærlig – tilgang.

Hizb ut-Tahrirs ledergruppe og tilhængere ankommer til Nørrebrohallen omkring klokken 13.00. Den fredelige demonstration vil vare et par timer, og Københavns Politi vil være til stede.

Metroxpress dækker begivenheden live.

Læs mere om eventet her.

Studerende fra 77 gymnasier nedlægger undervisningen
Studerende fra 77 gymnasier nedlægger undervisningen

500 til Hizb ut-Tahrir-demo: Muslimske hære gør jeres pligt
500 til Hizb ut-Tahrir-demo: Muslimske hære gør jeres pligt

LÆS OGSÅ: Årsdag for islamkritisk protest i Tyskland udløser uro

LÆS OGSÅ: TV: Politi og demonstranter i sammenstød: Tåregas og molotov cocktails

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
TV 2 afslører: Her er de nye 'landmænd'
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx