Af - 17/07-16 14:57

Super Brugsen skriver rørende opslag: Samler ind til hjemløse JanSuper Brugsen skriver rørende opslag: Samler ind til hjemløse Jan

Super Brugsen på Halmtorvet har sat et opslag op i butikken for at samle ind til Hus Forbi-sælgeren Jan, der er blevet indlagt.

storybild

(Billede: Jeppe Michael Jensen)

- På Vesterbro passer vi på hinanden og hjælper hinanden. Derfor er vi i gang med en lille indsamling til Jan, som gennem mange år har solgt Hus Forbi uden for vores butik. Alle bidrag er meget velkomne! :) DEL meget gerne...

Sådan skriver Super Brugsen på Halmtorvet i København i et Facebook-opslag, som har fået over 2.500 reaktioner siden lørdag formiddag.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Med til opslaget følger dette skilt fra butikken, der opfordrer til, at man henvender sig ved kasse 1, hvis man der er noget, man vil donere til 'Hus Forbi'-Jan, der har fået amputeret en fod:

Danskerne hylder Hassan efter Betinas opslag: Jeg blev bare glad helt ned i maven
Danskerne hylder Hassan efter Betinas opslag: Jeg blev bare glad helt ned i maven

Butikschef Claus Jensen fortæller i et interview med BT, at Hus Forbi-sælgeren Jan, der har et godt forhold til både personale og kunder, har stået foran butikken hver dag i fem år.

- Han er udadvendt, ekstremt høflig, sød og rar og hilser altid pænt. Han viser et utroligt overskud i forhold til den situation han er i – det er meget imponerende, siger han til BT.

Nyt initiativ samler ind til medicin til hjemløses hunde
Nyt initiativ samler ind til medicin til hjemløses hunde

Udover at sælge Hus Forbi har Jan blandt andet været behjælpelig med at holde øje med kundernes hunde udenfor butikken, ligesom han har fortalt, hvis han har haft mistanke om butikstyveri.

Butikschefen fortæller, at Jan 'nærmest er en del af butikken', så det blev bemærket, da han pludselig ikke mødte op på sin sædvanlige plads foran butikken en dag. Efter nogle opkald fandt butikken ud af, at han var blevet indlagt.

- Vi blev kede af det og blev hurtigt enige om, at vi ville prøve at samle lidt ind til ham, for at fortælle ham, at vi savner ham, siger Claus Jensen til BT.

Indtil videre er der angiveligt allerede blevet samlet både cigaretter og kontanter ind til Jan, som butikken planlægger at besøge inden for de næste par uger.

Københavnerne ænser ikke de hjemløse: 'Vi er usynlige'
Københavnerne ænser ikke de hjemløse: 'Vi er usynlige'

22-årige André er hjemløs til daglig: I aften spiller han på Roskilde
22-årige André er hjemløs til daglig: I aften spiller han på Roskilde

LÆS OGSÅ: Unge aarhusianske hjemløse får kreativt talerør i gammel skibscontainer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx