Af - 03/12-15 10:55

TV: Sådan her vil København drukne, hvis temperaturen stiger med 2 graderTV: Sådan her vil København drukne, hvis temperaturen stiger med 2 grader

Amalienborg, Tivoli, Kongens Nytorv og en masse andre steder i København kan ende under vand, hvis temperaturen i verden skulle stige med to grader.

Sådan her kan København se ud, hvis havene stiger med 4,6 meter. (Video: ScienceNordic/Videnskab.dk) Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I disse dage er klimaet det helt store debatemne i Paris, hvor COP21-konferencen finder sted. Her i Danmark er det også en god ide at følge lidt med, for deres beslutninger kan få store konsekvenser her i landet.

Målet med konferencen er som minimum at komme under smertegrænsen, der lyder på, at temperaturen ikke må stige med mere end to grader som følge af global opvarmning.

Det skriver Videnskab.dk

Bliver det to grader varmere, så vil vandstanden ifølge forskere stige med 4,6 meter i København, og det har ScienceNordic, som Videnskab.dk er en del af, lavet en simulation af.

I videoen øverst kan du se simulationen, der viser, hvordan København vil se ud med 4,6 meter højere vandstand.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

En gruppe uafhængige klimaforskere fra USA og Potsdam Instituttet i Tyskland, der går under navnet 'Climate Central' har fremstillet to scenarier for, hvor voldsom den globale opvarmning bliver.

Den ene er, at temperaturstigningen holdes på de to grader, og den anden er, at man ved ikke at gøre en indsats vil se en stigning på fire grader ved udgangen af dette århundrede.

'Hvis CO2-udslippet forårsager en opvarmning på 4 grader, vil det globale havniveau stige med 8,9 meter. Det er nok til at oversvømme 627 millioner menneskers hjem verden over, skriver forskerne i en artikel i det videnskabelige tidsskrift PNAS.

'En reduktion af CO2-udslippet, så vi holder os under en temperaturstigning på 2°C, kan reducere havstigningen til 4,7 meter og 280 millioner mennesker,' lyder det fra forskerne.

Obama: Lad os redde vores eneste planet mens tid er
Obama: Lad os redde vores eneste planet mens tid er

Forskerne skulle så ifølge Videnskab.dk have forudset, at havstigningen i København vil være på 4,6 meter, og det vil betyde, at 255.000 borgere kommer til at gå direkte ud i vandet, når de forlader deres hjem.

Scenariet er bestemt ikke usandsynligt, fortæller Jens Hesselbjerg Christensen, der er adjungeret professor ved Niels Bohr Institutet og forskningsleder for regionalt klima ved DMI, til Videnskab.dk.

- Jeg vil ikke udelukke en havstigning på 4,6 meter, men vi ved simpelthen ikke, hvor lang tid det kommer til at tage, og hvad der kan ske i mellemtiden, siger han.

Rige lande har givet 408 klimamilliarder til fattige
Rige lande har givet 408 klimamilliarder til fattige

LÆS OGSÅ: Frankrig lover 15 klimamilliarder: Paris er sidste udkald

LÆS OGSÅ: Obama: Klimaforandringer er største trussel mod verden

LÆS OGSÅ: Paven: Rige lande må tage ansvar for klimaforandringer

LÆS OGSÅ: Klimaforandringer truer hver sjette dyrearts overlevelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx