Af - 10/02-14 09:53

Københavnske lærere har det skidtKøbenhavnske lærere har det skidt

Hver tredje skolelærer i København er truet af stress og depression, viser en ny undersøgelse

storybild

Hver tredje lærer i København er truet af stress, viser en nyundersøgelse. Læreren på billedet har ikke noget med undersøgelsen at gøre. (Billede: Arkivfoto/polfoto)

Husk at smile til din lokale skolelærer, for sandsynligheden for, at han eller hun har det skidt, er stor, hvis du bor i København.

En ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, hvor 530 københavnske folkeskolelærere har deltaget i, viser, at 37 procent af dem er truet af stress, depression og følgesygdomme. Hos resten af danskerne gælder det for 17 procent.

Sparede skattekroner går til elitelærere
Sparede skattekroner går til elitelærere

- I forhold til den øvrige befolkning trives lærerne på skolerne mindre. Tallet blandt lærerne er højere, end vi havde forventet. Vi havde forventet 17 procent, ligesom hos resten af befolkningen, siger Jesper Kristiansen, der er seniorforsker ved forskningscentret. til pol.dk.

Han tilføjer, at lærere generelt har en ringere psykisk arbejdsevne end mange andre faggruppe, fordi balancen mellem privatliv og arbejdsliv nemt overskrides.

Skoleeleven som ALLE lærere vil elske at undervise
Skoleeleven som ALLE lærere vil elske at undervise

56 procent af lærerne mener desuden, at deres arbejde generelt er følelsesmæssigt belastende. En anden ting,d er påvirker dem negativt er, at de føler, de har for lidt indflydelse på beslutninger og arbejdsmængde og mangler anerkendelse fra deres leder.

Og undersøgelsen bekymrer formanden for Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg:

- Det er kommet bag på os. Vi er bekymrede for, hvordan det skal gå til efteråret, når folkeskolereformen skal indføres, og der kommer mange forandringer, siger han til pol.dk.

Københavnsk skole evakueret under brand
Københavnsk skole evakueret under brand

Han henviser desuden til den stigende klassekvotient og flere børn med særlige krav i klasserne som noget af det, der skaber stress.

Pia Allerslev (V), der er børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune mener, at stressen blandt andet skyldes lockouten. hvor mange lærere føøltes sig udstillet i pressen.

- Og så viser rapporten jo klart, at mange lærere ikke mener, at de får anerkendelse og et klap på skulderen af deres leder. Skolelederne skal være meget mere opmærksomme på, at den største ressource er deres medarbejdere, siger hun til pol.dk.

Og Jeanne Jacobsen, der er formand for Københavns Skolelederforening på sig, er enig i, at skolelederne skal bliver bedre til at vise anerkendelse.

- Men det handler også om, at hele befolkningen, specielt politikerne, ikke anerkender lærerne. Og i pressen bliver lærerne beskrevet som en flok jubelidioter«, siger hun til pol.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx