Af - 09/06-16 20:57

Københavns Kommune har brugt millionbeløb på defekte gadelamperKøbenhavns Kommune har brugt millionbeløb på defekte gadelamper

Københavns Kommune har brugt millioner på gadebelysning, der ikke fungerer efter hensigten. Nu skal over 2.000 lamper skiftes ud.

Bildstrecke im Grossformat »

De seneste år har Københavns Kommune erstattet mange af de gamle gadelamper med nye modeller.

Det viser sig dog, at et væsentligt antal af de nye lamper er defekte, og derfor skal de nu pilles ned og erstattes, oplyser Københavns Kommune til Metroxpress.

Farvel til sorte huller og mørke fortov: Belysning skal gøre storbyerne mere trygge
Farvel til sorte huller og mørke fortov: Belysning skal gøre storbyerne mere trygge

Kommunen har brugt cirka 20 millioner kroner på omkring 4.100 gadelamper, som er leveret af Eltel og produceret af henholdsvis Phillips og Louis Poulsen.

Heraf er over en fjerdedel berørt af fejl, der gør, at de enten ikke virker, blinker eller kun lyser med 50 procent af den forventede ydelse.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Af de 1.800 Phillips-lamper virkede de 150 ikke efter hensigten, og de er allerede blevet udskiftet. Hovedproblemet er de cirka 2.300 Louis Poulsen-lamper, der alle skal erstattes.

På grund af en verserende sag mellem Eltel og Louis Poulsen om, hvem der skal hæfte for udgifterne, er størstedelen af lamperne dog ikke blevet skiftet ud endnu.

- Vi oplever, at der stadig opstår nye fejl i forhold til Louis Poulsen-lamperne, og derfor foretager vi en totaludskiftning af dem. Det er vanskeligt at sige, hvornår vi bliver færdige, men vi håber på at have foretaget udskiftningen, når den mørke tid kommer igen, siger centerchef ved Center for Trafik og Byliv i Teknik- og Miljøstyrelsen, Steffen Rasmussen, og tilføjer:

- I øjeblikket er en syns- og skønsmand ved at finde ud af, hvad der er det tekniske problem, så sagen mellem Louis Poulsen og Eltel kan afklares. Vi har en kontrakt med Eltel, der sikrer en garanti på lamperne, så hvis det ikke lykkes at finde en løsning, bliver vi nødt til at stævne dem.

Hverken Louis Poulsen eller Eltel har ønsket at udtale sig af hensyn til den verserende sag.

Dæmpet lys skal bremse bølleræs i gaderne
Dæmpet lys skal bremse bølleræs i gaderne

Gamle gadelamper kaster lys over unge iværksættere
Gamle gadelamper kaster lys over unge iværksættere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx