Af - 09/08-16 23:23

Romaer: Vi har det hårdt nok i forvejenRomaer: Vi har det hårdt nok i forvejen

DF foreslår at gøre det ulovligt for romaer at sove på gaden. Romaerne blander sig i debatten “Vi vil bare have et job.”

Bildstrecke im Grossformat »

Uhumske romalejre er i den seneste tid poppet op flere steder i København til stor gene for naboer og forbipasserende. Det har fået Dansk Folkeparti til at reagere.

- Dansk Folkeparti vil ikke acceptere romalejr, der gør folk utrygge. Derfor vil vi undersøge, muligheden for udvisning fra landet ved tiggeri og overnatning på gaden, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

Men hvordan reagerer romaerne selv på de hårde udmeldinger? Metroxpress fandt en gruppe fra Rumænien ved Føtex på Nørrebro Station.

Her flokkes de om flaskeautomaten, hvor de enten panter eller sælger ud af deres fund fra containere lidt henne ad gaden for at skaffe penge.

- Vi er her for at tjene penge til vores to børn, som bor i Rumænien hos en plejefamilie, siger Daniel Mihaleaci, der har været i Danmark med sin kone, Marian, i to uger.

Ægteparret fortæller på et gebrokkent engelsk, at de på en dag kan tjene langt mere i Danmark, end de kan i deres hjemland. Men tilværelsen under åben himmel er ikke let, fortæller en anden kvinde fra gruppen.

- Jeg har smerter i ryggen, maven og brystet af at sove i parken, siger Louistra Ispiru, der også fortæller, at hun hellere vil i fængsel end at leve sådan.

Udover strenge sovevilkår, er romaerne også trætte af den dårlige omtale, de har fået i pressen. Romaerne er ifølge eget udsagn ikke interesseret i at genere, de har kun ét ønske.

- Vi vil bare have et rigtigt job i Danmark, siger Daniel Mihaleaci.


Overborgmester om romalejr: Vi rydder grunden
Overborgmester om romalejr: Vi rydder grunden

Svensk politi rydder romalejr i Malmø
Svensk politi rydder romalejr i Malmø

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx