Af - 18/02-14 09:27

København bruger svensk opskrift på EurovisionKøbenhavn bruger svensk opskrift på Eurovision

København gør brug af Malmøs erfaringer, under planlægningen af Eurovision.

storybild

(Billede: Polfoto)

Når Eurovisionen rammer Refshaleøen vil noget af Malmøs forarbejde komme arrangørerne til gode.

Projektselskabet ESC 2014, der koordinerer en stor del af de events, der vil præge København i maj, har taget en genvej. De har gjort brug af det forarbejde, man gjorde i Malmø, da byen sidste år husede sangfesten.

Melodi Grand Prix-stjerner dyster på charmen
Melodi Grand Prix-stjerner dyster på charmen

ESC 2014 er etableret af Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Wonderful Copenhagen og Refshaleøens Ejendomsselskab Reda.

Wonderful Copenhagen har trukket på Malmøs erfaringer siden Emmelie de Forests sejr hev Eurovisionen til Danmark i maj sidste år. Det gjorde de blandt andet i budrunden, hvor København kæmpede mod Herning og Horsens om at blive værtsby.

Ekspert: Millionstøtte til grandprix er ulovlig
Ekspert: Millionstøtte til grandprix er ulovlig

- Da vi gik i gang med at byde på projektet, var vores bud inspireret af Malmøs input. Det gav os nogle gode kort på hånden. Det var også vigtigt i hele budfasen at kunne trække på Malmøs erfaringer. Da vi så vandt, gik en ny fase i gang, hvor vi har været hele vejen rundt og hørt om, hvordan man brugte frivillige, hvordan de lavede deres folkelige aktiviteter i byens rum, hvordan de arrangerede Euroclub for de akkrediterede og så videre, fortæller Ulrich Ammundsen fra ESC 2014 til Politiken.

En af de ting, man har lånt fra Malmø er den store port med et nedtællingsur, der står på Rådhuspladsen og tæller ned med Eurovision Song Contest 2014's åbningsceremoni. I Malmø stod uret på Stortorget.

Selvom ESC 2014 har fået en masse inspiration fra Malmøs, prøver man også nye ting.

Ups: Ny million-brøler belaster Eurovision
Ups: Ny million-brøler belaster Eurovision

- Vi har taget dialogen med Malmø og set på, hvad vi synes virker og hvad, der kan passe ind og så udviklet en række nye tiltag. Det bliver en god blanding af noget, vi ved virker, og nye tiltag, siger Ulrich Ammundsen.

I Malmø kunne man i gaderummet opleve grandprix-deltagerne live. Det er tanken, at man også kan komme til det i København. I den svenske by var der en open air-folkefest, men i Danmark bliver den til 'The Fan Mile' - en strækning fra Rådhuspladsen til Nyhavn, hvor der vil være forskellige aktiviteter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx