Af - 12/09-14 08:34

Havfrue-galskab splitter byen: Kitsch eller kunst?Havfrue-galskab splitter byen: Kitsch eller kunst?

To havfruer i Dragør har de seneste måneder vendt byen på hovedet.

storybild

(Billede: Dines Bogø)

To havfruer af granit. Det er, hvad en glad giver har tilbudt Dragør Kommune at opstille på et fremtrædende sted på Dragør Havn. Men det har skabt røre i byen, hvor kritikken tager spalteplads i både lokalavisen Dragør Nyt og på de sociale medier. Her klandres havfruerne for at være for storbarmede og smagløse.

Afstemning
Hvad synes du - er havfruerne kunst eller kitsch?

- Det er noget kitsch. Folk uden smag stiller sådan noget op i deres have. Designmæssigt er det noget i stil med en barbiedukke, og hele byen går og ryster på hovedet. Turisterne vil gå herfra og sige, at dem i Dragør har dårlig smag, siger Palle Christoffersen, der bor i Dragør.

Barns krusedulle bliver til kunst efter 20 år
Barns krusedulle bliver til kunst efter 20 år

Sagen har været behandlet i Kommunalbestyrelsen, som har besluttet at sætte skulpturerne op i et år. Herefter vil man lytte til borgerne.

- I sådan en sag er der to spørgsmål: Har det noget med Dragør at gøre, eller er det kunst? Hverken havfruer eller granit har noget med Dragørs historie at gøre, og hvorvidt det er kunst er svært at bedømme, siger kommunalbestyrelsesmedlem Birger Larsen (DF).

Der er nu nedsat et udvalg, som skal beslutte, hvor de to skulpturer skal stå. Ejeren af skulpturerne, Peter Bech, tager ikke kritikken tungt.

- Der vil altid være en negativ røst. Man skal respektere kritikken, og folk har lov til at sige, hvad de mener. Jeg synes da heller ikke, de skal op i den gamle by, for de passer slet ikke ind blandt gamle, fredede bygninger. Men på havnen kan de gøre gavn og være et tilløbsstykke for turister, siger han.

Skagensmalerne lever stadig på Brøndums Hotel
Skagensmalerne lever stadig på Brøndums Hotel

De to havfruer er mindre kopier af den fire meter høje havfrue, Peter Bech har haft stående på Langeliniekaj siden 2007. Også den er blevet kritiseret af lokale med jævne mellemrum.

Har dit lokalsamfund også en omdiskuteret skulptur? Send os et billede på news@mx.dk

LÆS OGSÅ: Så har man set det med: Her føder hun et maleri

LÆS OGSÅ: Klassisk kunst møder emojis

LÆS OGSÅ: Stjerne-kunstner maler Medina nøgen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
Se den nye liste: Her er verdens mest...
bt.dk
Superliga-bejlerne tager første stik!...
bt.dk
Tidligere Premier League-stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx