Af - 01/12-13 21:40; Opdateret: 17/12-13 15:22

Ny borgmester: Færre unge skal i gymnasietNy borgmester: Færre unge skal i gymnasiet

Pia Allerslev (V) skal være børne- og ungdomsborgmester i København de næste fire år. Hun vil stramme uddannelsesvejledningen op.

storybild

Pia Allerslev tog sig god tid, men nu har hun besluttet sig for, hvilken borgmesterpost, hun ønsker sig. Her er hun foreviget ved Venstres valgfest efter kommunalvalget 19. november. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Hun har brugt hele 12 dage på at vælge – 'fordi jeg ville være sikker på, at jeg traf det rigtige valg' – men i går besluttede Venstres Pia Allerslev sig: Hun skal være københavnernes børne- og ungdomsborgmester de næste fire år.

Et af hendes mål er, at færre af hovedstadens unge skal i gymnasiet, siger hun i et interview med metroxpress.

»Vi skal sørge for at vejlede de unge, så de havner på den rette hylde, og ikke nødvendigvis hovedløst vælger gymnasiet,« forklarer Venstre-lederen.

Pia Allerslev bliver børneborgmester
Pia Allerslev bliver børneborgmester

Hun har selv gået i gymnasiet og vil ikke nedgøre det valg, understreger hun.

»Men jeg har selv talt med mange unge i valgkampen, som er droppet ud af gymnasiet, fordi det ikke var det rigtige for dem. Der skal vi altså bruge hele paletten, for det er ikke alle, der passer ind på en gymnasial uddannelse,« siger den kommende børne- og ungdomsborgmester.

Frank Jensen fik personlige tæsk af vælgerne
Frank Jensen fik personlige tæsk af vælgerne

Først og fremmest skal vejlederne blive dygtigere til at guide de unge, mener Pia Allerslev:

»Der forestår et meget stort arbejde i at stramme ungdomsvejledningen op. Både vejledere, lærere og forældre har en kæmpe opgave, men det er især vejlederne, der skal være bredt funderet og i meget højere grad forholde sig til den enkelte elev frem for at vælge den nemme løsning.«

Allerede inden Allerslevs beslutning lå det fast, at Frank Jensen (S) fortsætter som overborgmester, mens Enhedslistens Morten Kabell bliver teknik- og miljøborgmester. Nu skal Radikale, SF, DF og Socialdemokraterne fordele de resterende fire borgmesterposter mellem sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx