Af - 15/06-16 18:08

Kirstine kommer ikke ind på ønskegymnasiet: Har 17 sekunder for langtKirstine kommer ikke ind på ønskegymnasiet: Har 17 sekunder for langt

Blot 17 sekunders rejsetid er afgørende for, at 16-årige Kirstine Damkjær Nielsen ikke har fået en plads på det gymnasium, hun allerhelst vil ind på.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

16-årige Kirstine Damkjær Nielsen trak akkurat det korteste strå, da Fordelingsudvalget for Centrum for nylig afgjorde, hvilke ansøgere der er kommet ind på Rysensteen Gymnasium i København.

16-årige Marcus forlader landet: - Danske elever er sløve og useriøse
16-årige Marcus forlader landet: - Danske elever er sløve og useriøse

Ansøgerne vurderes ud fra transporttider, og desværre for Kirstine manglede hun blot 17 sekunder for at blive optaget på sin førsteprioritet. Og ærgrelsen bliver kun større af, at hun og familien mener, at der er sket en ulige bedømmelse.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Hver ansøgers rejsetid måles både ud fra Rejseplanen og Ibikecph.dk, og det er den korteste af de to tider, der tæller.

Men hvor de ansøgere, der har den mest favorable rejsetid med Rejseplanen, får rundet deres tid ned, regnes med præcise sekundtal for de ansøgere, der har fået målt den korteste rejsetid med Ibikecph.dk – herunder Kirstine.

- Hun er selvfølgelig rigtigt ked af det, for hun havde set rigtigt meget frem til at starte der, siger hendes far, Mads Damkjær Nielsen, og tilføjer:

- Hun synes, det er rigtigt ærgerligt, at det kun er 17 sekunder, der gør, at hun ikke er kommet ind. Men det værste er, at hun ikke føler, hun er blevet bedømt på samme måde, som nogle af dem, der er foran hende.

Mads Damkjær Nielsen mener, at man enten bør gøre det hele op i sekunder, eller også bør man afrunde alle tal.

- Hvis ansøgerne skulle bedømmes ligeligt, burde man enten opgøre alle rejser på det ekstremt specifikke sekundniveau, eller også skulle alle rejser rundes ned, siger han.

5 ting du (måske) ikke ved om den nye gymnasiereform
5 ting du (måske) ikke ved om den nye gymnasiereform

Det kan dog være en vanskeligt at lave et system, der er hundrede procent retfærdigt, forklarer Fordelingsudvalget for Centrums formand, Troels Vang Andersen.

- Vi gør os de hæderligste anstrengelser for at gøre det så retfærdigt som muligt. Men det er klart, at det kan være en svær opgave at skabe den absolutte retfærdighed, når det drejer sig om sekunder, siger han og fortsætter:

- Vi går ud fra det mest præcise system, der er tilgængeligt, og i det ene tilfælde går det altså ned til sekunder, mens det i det andet går ned til minutter. Hvis vi kun målte ud fra hele minutter, kunne der være mange elever, der lå på samme tid, og hvordan skulle vi så lave et skel?

Han forklarer desuden, at der næste år tages et nyt system i brug. Her bliver ansøgernes afstand til gymnasiet i meter afgørende frem for for rejsetid.

Gymnasieelever undrer sig over uforståelig reform
Gymnasieelever undrer sig over uforståelig reform

Kun 62 elever kan smutte gennem kattelem i gymnasiereform
Kun 62 elever kan smutte gennem kattelem i gymnasiereform

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx