Af - 28/05-14 15:34

Frank Jensen om nej til fri hash: Jeg tror på folk vil ændre holdningFrank Jensen om nej til fri hash: Jeg tror på folk vil ændre holdning

Overborgmesteren tror stadig på en legalisering af hashsalget

storybild

(Billede: Polfoto)

I går besluttede regeringen at sige nej til overborgmester Frank Jensens (S) forsøgsordning med legaliseret hash i hovedstaden. Det er tredje gang overborgmesteren får nej fra den kant, men det kom ikke som et chok.

Frank Jensen får nej til fri hash - igen
Frank Jensen får nej til fri hash - igen

- Det er ikke nogen stor overraskelse. Jeg er stadig overbevist om, at det ville fjerne en stor indtjening fra banderne, mindske gener for borgerne, der har hashsalg i deres nabolag og forebygge, at unge bliver en del af et kriminelt miljø, siger overborgmesteren til metroxpress.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) sagde nej med den begrundelse, at et legalt hashslag vil øge tilgængeligheden og dermed også medføre et øget forbrug af hash.

Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash
Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash

Frank Jensen har dog ikke opgivet håbet om at ordningen på et tidspunkt skal blive til virkelighed.

- Der er ikke politisk flertal på Christiansborg. Det må vi tage til efterretning. Men i takt med, at vi får flere internationale erfaringer med legalisering af hash, blandt andet fra USA, så er jeg overbevist om, at holdningerne vil ændre sig, siger han og tilføjer, at man i sin tid blev mødt af samme afvisende holdning, da de første stofindtagelsesrum var på tegnebrættet.
- Og de er nu en realitet, siger Frank Jensen.

Betjente ønsker ikke at vogte hampmarker
Betjente ønsker ikke at vogte hampmarker

I mellemtiden arbejdes der videre med at bekæmpe narkokriminalitet på anden vis, siger overborgmesteren.

Det var nemlig især et ønske om at komme denne type kriminalitet til livs, der i marts fik et flertal i Københavns Borgerrepræsentation til at opfordre regeringen til, at dispensere for lovgivningen, så man kunne køre forsøg med legaliseret hashsalg i København.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karen Maj udlejede sit sommerhus: Så...
bt.dk
Arsenal-legende: Wenger-stop er en...
bt.dk
Klar FCK-føring: Men masser af...
bt.dk
Chefforhandler med overraskende nyt:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx