Af Nina Azoulay og Katinka Agger - 22/01-14 06:00; Opdateret: 22/01-14 12:59

Hospitaler: Politiet afviser voldtægtsofreHospitaler: Politiet afviser voldtægtsofre

- Dybest set er der ingen, der ved, hvor mange der bliver afvist ved skranken hos politiet og så bare går hjem, siger Hanne B. Nielsen fra Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)


Er du blevet afvist af politiet? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Det lød positivt, da det forleden kom frem, at færre kvinder anmelder en voldtægt end tidligere. Men den udvikling, tallene fra Danmarks Statistik viser, kan man langtfra få øje på hos Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet.

Gruppevoldtægt kunne være stoppet: Her fejlede politiet
Gruppevoldtægt kunne være stoppet: Her fejlede politiet

- Det er i decideret modstrid med de oplysninger, vi har. Antallet af henvendelser er det samme, men vi oplever tværtimod, at der er flere kvinder, der ikke anmelder voldtægterne og flere, der bliver afvist, når de går til politiet, siger afdelingssygeplejerske Hanne B. Nielsen til mx.dk.

Andelen af centrets kvinder, der forsøgte at anmelde en voldtægt, men blev afvist, er over fire år steget fra 2 til 6,6 procent ifølge Rigshospitalet.

- Men jeg er mest nervøs for de kvinder, der ikke kommer til os. Dybest set er der ingen, der ved, hvor mange der bliver afvist ved skranken hos politiet og så bare går hjem, siger hun.

Ung kvinde overfaldet: Har du set noget?
Ung kvinde overfaldet: Har du set noget?

Hos Center for Voldtægtsofre på Aarhus Universitetshospital har man ikke tal på afviste kvinder.

- Men vi oplever af og til, at nogle bliver afvist eller demotiveret fra at anmelde. Nogle bliver endda afvist over telefonen, siger Anja Hareskov Jensen, som er leder på stedet.

Ifølge Københavns Politi er det ikke muligt at sige, hvor mange sager, der afvises.

Heller ikke Nordsjællands Politi har tal på det, men det er slet ikke et billede, man genkender.

- Voldtægt er en grov forbrydelse, og det er ikke noget, vi afviser over telefonen eller uden en forudgående undersøgelse. Det har vores store fokus, og derfor sætter vi altid vores dygtigste efterforskere på, siger Flemming Drejer, chefpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, til mx.dk.

Også Center for Voldtægtsofre ved Odense Universitetshospital har oplevet ofre, der er blevet afvist af politiet.


Er du blevet afvist af politiet? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx