Af - 18/03-16 16:20; Opdateret: 18/03-16 16:33

Her bliver københavnernes cykelsti bredere i 2016Her bliver københavnernes cykelsti bredere i 2016

Cyklende københavnere bliver tryggere, viser ny rapport fra Københavns Kommune. Men der er lang vej endnu og flere tiltag er i gang, lyder det fra teknik- og miljøborgmesteren.

Bildstrecke im Grossformat »

Bredere cykelstier og bedre plads til cyklister i København. Sådan lyder budskabet fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Ifølge nye tal fra Københavns Kommune følte 74 procent af københavnerne sig trygge på cyklen i 2014, hvilket er en stigning på 23 procent siden 2008. Men der er stadig plads til forbedringer.

- Vi er godt på vej, men der er lang vej endnu før, byen er et paradis for cykelister, lyder det fra Morten Kabell (EL), der uddyber:

- Der er trængsel på de smalle cykelstier, og det skaber utrygge cyklister. Derfor skal vi have bredere cykelstier og bedre plads, især steder som Torvegade og Nørregade, hvor mere end 40.000 cyklister kommer forbi hver dag. Der skal simpelthen ske noget.

Københavnerne vil have endnu bedre cykelforhold
Københavnerne vil have endnu bedre cykelforhold

Metroxpress har tidligere skrevet, at københavnerne savner bedre forhold på cykelstien.

Flere steder i København er man i gang med, at lave cykelstier bredere og gøre forholdene bedre for cyklisterne i hovedstaden. Se hvor cykelstien bliver bredere i København i 2016 i billedgalleriet øverst.

Hver sjette cyklist indrømmer at de bryder denne færdelsregel
Hver sjette cyklist indrømmer at de bryder denne færdelsregel

Hos Cyklistforbundet er man glade for udviklingen.

- Det er godt, og det viser jo bare, at når vi bygger cykelstier så føler folk sig trygge, og når folk føler sig trygge, så begynder de at cykle, siger direktør for Cyklistforbundet Klaus Bondam.

Mere end hver anden cyklist bryder bevidst reglerne
Mere end hver anden cyklist bryder bevidst reglerne

Ifølge teknik- og miljøborgmester Morten Kabell skal København i en lys fremtid kunne rumme alle generationer på cykelstien.

- Det skal være et sted hvor alle, uanset om man er fire eller 84 år, synes det er trygt at færdes på cyklen, og hvor cykelstier er så brede, at det er nemt og hurtig at komme frem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx