Af - 05/10-16 07:03; Opdateret: 05/10-16 07:17

Undgå bøder: Politiet stopper upmærksomme bilister i denne ugeUndgå bøder: Politiet stopper upmærksomme bilister i denne uge

I denne uge sætter Københavns Politi sammen med resten af landet fokus på at fange uopmærksomme bilister.

storybild

Arkiv. (Billede: Anders Kristensen)

Bilen svinger fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og roder med sin mobil samtidig med foden hviler på speederen og kører 80 km/t.

Det syn møder politiet ofte, når de laver færdselskontrol. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at alene siden januar har Københavns Politi delt 3.155 bøder ud til bilister, der har snakket i håndholdt telefon.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

- Alt for ofte stopper vi folk, der roder med mobil, papirer eller noget helt tredje, mens de kører. Det fjerner fokus og øger risikoen for alvorlige ulykker, siger Erik Terp Jensen. centerchef for Rigspolitiets Nationale Færdselcenter.

I denne uge sætter Københavns Politi ind mod uopmærksomme bilister i en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension samt landets kommuner, heriblandt København, minder trafikanterne om, at skal holde fokus på vejen, når de sidder bag rattet.

Set over fem år har 158 mennesker i Region Hovedstad mistet livet i trafikken i ulykker. Dertil kommer tilskadekomne personer, som ikke er opgjort.

Det er på den baggrund, at den landsdækkende kampagne “Kør bil, når du kører bil” vil have flere til at koncentrere sig, når de kører ude i trafikken.

- Det er et fuldtidsjob at køre bil. Hvis man leder efter ting i handskerummet, læser sms på sin mobil eller vender sig om for at række en sut til barnet på bagsædet, så er der risiko for, at man ikke ser, hvad der sker på vejen, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Hvis du kigger på din mobil, mens du kører bil og dermed er uopmærksom på vejen, så på bare fire sekunder kører du 89 meter i blinde, hvis du kører 80 km/t.

Dramatisk biograftur: Seks betjente stormede biografsal med trukne pistoler
Dramatisk biograftur: Seks betjente stormede biografsal med trukne pistoler

Cyklist kæmper for sit liv efter trafikulykke i Tirstrup
Cyklist kæmper for sit liv efter trafikulykke i Tirstrup

Endnu en bilbrand: Ruderne var knust og kabinen udbrændt
Endnu en bilbrand: Ruderne var knust og kabinen udbrændt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx