Af - 20/09-15 08:09; Opdateret: 20/09-15 11:17

TV: Her er Nørrebrogades nye kebab-kongerTV: Her er Nørrebrogades nye kebab-konger

Kæmpe kødrand af københavnere var mødt op for at kåre Nørrebrogades bedste shawarma-bar.

Bildstrecke im Grossformat »

Duften af krydret kød var lørdag eftermiddag ekstra kraftig på Nørrebrogade, hvor gadens shawarma-konge skulle kåres for tredje år i træk.

Se stemningsbilleder fra shawarma-mesterskabet i galleriet øverst!

Mange hundrede sultne københavnere var dukket op for at få fingre i de alt 400 stemmesedler, der blev delt ud ved 13-tiden og kunne indløses til en gratis smagsprøve hos de ti shawarma-barer i konkurrencen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

To ruter blev der lavet: Én med shawarma-barerne i enden mod Nørrebro Station. og én med shawarma-barerne tættere på Dr. Louises Bro.

- Det er helt vildt så stor interessen er. 17.000 har tilmeldt sig på Facebook, og vi kunne have delt mange flere stemmesedler ud, end vi havde. Men shawarma-barerne skal jo også kunne følge med, lyder det fra Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg, der står bag konkurrencen.

Shawarma-mesterskab: Disse deltagere har tidligere fået sure smileys
Shawarma-mesterskab: Disse deltagere har tidligere fået sure smileys

Fra klokken 13 og frem mod 15-tiden blev der spist løst til den helt store guldmedalje på gaden, hvor de 400 smagsdommere på deres stemmeseddel skulle bedømme shawarma-barerne ud fra de tre succes-kritererier; shawarma-kødet, tilbehøret/fyldet og stedets atmosfære og service.

For vennerne Janus Agerbo, Kebba Maagard og Mathias Severin var det en opgave, der lå lige til højrebenet.

- Vi har spist kebab på Nørrebrogade i mere end ti år. Vi er kebab-connaiseurs, lyder fra de tre fyre, der var i højt humør og havde taget en fez på hovedet i dagens anledning.

- Vi ville bare gerne gøre noget 'fez'ligt ud af det, siger fyrene, der havde ædt så meget shawarma, at de næsten måtte give op.

- Vi har spist fire steder nu, og vi har fået rigelig med mad, så vi er faktisk lige ved at brække os.

Da alle stemmer senere var blevet lagt i stemmeboksen og talt op af arrangørerne, kunne gadens shawarma-top tre endelig kåres.

Tredjepladsen gik til Dürum Bar, mens La Centrale fik en flot andenplads og desuden vandt prisen for 'bedste chili'.

Førstepladsen gik til den tyrkiske restaurant Kösem, hvor ejer Murat Baytekin og hans højre hånd Edis Redzep nu kan bryste sig af titlen som Nørrebrogades nye kebab-konger.

- Det er dejligt. Vi har lagt meget tid i det og forsøgt at gøre vores bedste. Så det er en fornøjelse, lyder det fra Edis Redzep, der var et stort smil, da han sammen med sin kollega kunne løfte vinderpokalen i vejret.

LÆS OGSÅ: Syv personer frygtes smittet af farlig bakterie i kebab

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx