Af - 16/11-15 12:34; Opdateret: 16/11-15 13:52

SF vil skaffe lavere husleje til byens ungeSF vil skaffe lavere husleje til byens unge

Hvis en ny aftale går igennem, vil ledige ældreboliger få status som ungdomsboligere - det vil give de unge en lavere husleje.

storybild

Det kan være svært at finde en bolig for unge i København. Det har tidligere ført til demonstrationer. Her i 2013. (Billede: Polfoto/arkiv)

Siden 2010 har Københavns studerende kunne leje en ældrebolig, der alligevel stod tom på grund af manglende efterspørgsel blandt de ældre.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Nu har SF fremsat et forslag til en aftale mellem Københavns Kommune og de almene boligforeninger, hvor de unge ikke kun får udsigt til en ældrebolig – men også billigere husleje.

Forslaget er netop godkendt af Teknik- og Miljøudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget. Til december skal det godkendes i Borgerrepræsentationen, men det ventes blot at være en formsag, da der har været politisk opbakning hele vejen igennem.

Så dyrt er det at flytte ind i en lejebolig i København
Så dyrt er det at flytte ind i en lejebolig i København

Ved hjælp af en såkaldt ommærkning vil de ledige ældreboliger få status som ungdomsboliger, og dermed kan de studerende få en billigere husleje. Det sker, fordi en særlig kommunal boligskat frafalder, og staten vil desuden give tilskud til de nye ungdomsboliger.

Huslejen på en 55 kvadratmeters lejlighed vil dermed falde med cirka 1.200 mindre om måneden til 4.200 kroner. Faldet i prisen vil kun være gældende for nye unge, der flytter ind i de ommærkede boliger.

Desperate studerende griber til adressefusk
Desperate studerende griber til adressefusk

- Med et boligmarked, der står under pres, skal vi ikke have ældreboliger, der står tomme. Det løser selvfølgelig ikke hele problemet med manglen på ungdomsboliger, men det er et skridt i den rigtige retning. Når vi så oveni aftalen får en billigere husleje, sikrer vi, at vi får flere boliger som de unge kan betale, så de ikke for eksempel bliver tvunget ud i at skulle købe en bolig, siger sundheds-og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Hun fortæller, at det desuden giver et løft til bydelene:

- Det giver noget liv til området, at man blander de unge og ældre. Det har vi for eksempel set ude i Nørrebro Vænge, hvor der allerede bor unge i ældreboliger.

I første omgang har kommunen og boligselskaberne en aftale om at ommærke cirka 650 ældreboliger over en 10-årig periode. Forventningen er, at der i 2016 vil blive ommærket 70-80 ældreboliger.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx