Af - 06/08-14 11:13

Modeller lokkes med yoga i modeugenModeller lokkes med yoga i modeugen

En lounge for modeller under modeugen lokker med yoga og ansigtsbehandlinger, men det virkelige budskab handler om rettigheder og rådgivning.

storybild

Louise Ingvardsen Vemmelund på 16 (t.v.) er helt ny i modelbranchen. (Billede: Katinka Agger)

En håndfuld unge kvinder laver yoga i Hotel Skt Petris lokaler. Der er musik i højtalerne og sunde snacks i buffetten. Det ligner alt andet end et fagligt møde. Men loungen, der har åbent for modeller under hele modeugen, er netop arrangeret af den faglige forening Danske Modeller.

Guide: Her kan du komme med til modeuge
Guide: Her kan du komme med til modeuge

- De sidste fire år har vi været mere traditionelle i vores kommunikation, men det er bare ikke altid det, 17-årige piger har brug for. Så nu prøver vi at pakke budskabet lækkert ind, siger formand Ida Burchardi. Foreningen kan hjælpe modellerne med kontrakter og rådgivning - og med at skelne, hvornår man må bide tænderne sammen og hvornår det er ok at sige fra.

16-årige Louise Ingvardsen Vemmelund blev ‘opdaget’ på Instagram for to måneder siden og har allerede fået to jobs under modeugen. Hun er netop ankommet med toget fra Jylland.

Københavns modeller får gratis sundhedstjek
Københavns modeller får gratis sundhedstjek

- Det er rart at have et sted at møde de andre modeller, for ellers kan man godt føle sig lidt alene, siger hun. Alt det med økonomi og rettigheder har hun dog ikke tænkt så meget over endnu. Lige nu er det oplevelsen, der tæller.

Katrine Skovengaard på 20 år er bare i loungen for at slappe af, men hun kan med sine syv år i branchen godt se, hvornår en model kan få brug for rådgivning. For hvad gør man, hvis ens arbejdsgiver går konkurs? Og hvordan betaler man skat af penge tjent i udlandet?

Stor dansk designer dropper show i modeugen
Stor dansk designer dropper show i modeugen

- Men så længe man har hovedet med selv, så fungerer det fint. Men det er rart at have et sted, man kan få hjælp, siger Katrine Skovengaard.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand omkommet - faldt i iskoldt vand
bt.dk
Udbetaler millioner i gyldne...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx