06/10-14 12:08

Politiker: En hjerneblødning at ødsle skattekroner bort på portoPolitiker: En hjerneblødning at ødsle skattekroner bort på porto

Region Hovedstaden har brugt mere end en kvart million kroner på at sende en ny strategi med posten hjem til 36.000 medarbejdere.

storybild

36.000 medarbejdere i Region Hovedstaden har fået en ny strategi fra deres arbejdsplads - regionen - leveret med post til privatadressen. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Politikerne i RegionHovedstaden kritiserer nu direktionen i regionen for ødsel brug af skattekroner.

Direktionen har nemlig valgt at bruge en kvart million kroner på at poste et brev hjem til samtlige 36.000 medarbejdere i regionen om regionens nye strategi ‘Fokus og Forenkling’. Det skriver DR P4 København.

Hovedstaden sparer 300 millioner: Fuldstændig latterligt
Hovedstaden sparer 300 millioner: Fuldstændig latterligt

Udgiften til tryk af brevene løb op i 63.000 kroner, mens portoen kostede 200.000 kroner. Samlet set kostede det mere end en kvart million kroner at sende brevene, viser tal fra Region Hovedstaden.

- For at sige det lige ud, så er det en hjerneblødning. Det er mangel på situationsfornemmelse at bruge penge på at trykke og poste det her i en tid hvor regionen skal spare og medarbejderne skal løbe hurtigere, siger regionsrådsmedlem Mette Abildgaard, der er leder for De Konservative i Region Hovedstaden til DR P4 København.

Direktører i regionerne får skjulte million-bonusser
Direktører i regionerne får skjulte million-bonusser

Tidligere på året stod det klart, at regionens hospitaler skulle spare 700 millioner kroner, og set i det lys hører det ingen steder hjemme at bruge en kvart million kroner på tryk og porto, siger hun.

- Vi kunne have sendt en mail, vi kunne have hængt det op på afdelingerne. Det er en om'er, siger hun, og hun bakkes op af regionsrådsmedlem Kenneth Kristensen Berth (DF) og regionsrådsmedlem Charlotte Fischer (R).

Sygeplejerske på Rigshospitalet, Ellis Hybholt, er enig og sendte derfor et læserbrev til Rigshospitalets interne nyhedsbrev, Indenrigs.

Direktører i regionerne får skjulte million-bonusser
Direktører i regionerne får skjulte million-bonusser

- Alle kolleger snakkede om det, derfor skrev jeg. Vi bliver ofte beskåret, os medarbejdere på gulvet, hvor jeg har befundet mig i 40 år. Jeg forstår slet ikke dispositionen om at bruge penge på den slags information som kunne være foregået på mail eller med opslag ude på afdelingerne, siger hun til DR P4 København.

Regionsdirektør i hovedstaden Hjalte Aaberg siger, at han tager reaktionen til efterretning, og at man en anden gang nok ikke vælger samme fremgangsmåde. Han forklarer til DR P4 København, hvorfor direktionen valgte at bruge en kvart million kroner på at poste et brev.

- Ikke alle ser en e-mail eller læser på vores intranet. Vi syntes, det var vigtigt at nå ud til alle medarbejdere med budskabet om vores strategi for fremtiden ved at gøre noget anderledes, nemlig sende et gammeldags brev med posten, siger han.


data-show-border="false">

LÆS OGSÅ: Gyldne løfter til kræft-patienter skal nu spares væk​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-stjerne er blevet...
bt.dk
Efter vanvittigt drømmemål: Real...
bt.dk
25-årig dansk stjerne er blevet gift
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx