Af - 08/01-15 10:59

Ikonisk reklame bliver økologisk: Nu blinker Ørmahønen i mørketIkonisk reklame bliver økologisk: Nu blinker Ørmahønen i mørket

For at fejre 25-året for det røde Ø-mærke er den kendte Irmahøne over søerne også blevet økologisk.

storybild

Ørmahønen har blinket over søerne ved Dronning Louises Bro siden nytår. (Billede: Irma)

Ørmahønen blinker i mørket. Kim Larsens kendte ‘Hjerte Dame’-sang med den blinkende Irmahøne skal måske skrives en anelse om. Den ikoniske lysreklame med den æg-læggende høne, der i snart 62 år har lyst over søerne og Dronning Louises Bro, er blevet økologisk og har derfor skiftet forbogstav fra I til Ø.

Men det har ikke været uden grundige overvejelser, at Irma har turdet pillet ved den ikoniske reklame.

Hotel i København har lavet hel etage med spa-værelser
Hotel i København har lavet hel etage med spa-værelser

- Irma har været en af pionererne indenfor økologi. I år fejrer Ø-mærket 25-års jubilæum, og det vil vi gerne anerkende på en helt særlig måde. Det er derfor vi har fundet på det her og turdet gøre det, for det er epokegørende, siger Jesper Uggerhøj, kædedirektør i Irma, til metroxpress.

- Selvfølgelig har vi tænkt over, om vi kunne gøre det, og vi var klar over, at der ville komme en reaktion. Foreløbig har vi kun fået positive reaktioner på Facebook og på mail, tilføjer Jesper Uggerhøj.

Kommunen fælder flere gamle træer ved Søerne
Kommunen fælder flere gamle træer ved Søerne

Irmahønen har været økologisk siden nytår, og skal være Ø-mærket hele 2015.

- Vi har ikke taget stilling endnu til, hvad der sker efter 2015. Det gamle I i Irmahønen er stadig inde bagved. Foreløbig står den der i år, siger kædedirektøren.

Madklubben yngler ved søerne: Tre restauranter i rap
Madklubben yngler ved søerne: Tre restauranter i rap

Den Ø-mærkede Irma-høne skal samtidig markere en ny økologisk vision for Irma om de kommende 10 år at fordoble salget af økologiske varer, så det kommer til at udgøre halvdelen af kædens samlede omsætning inden for fødevarer.

Irmahøne eller Ørmahøne - hvad synes du om, at Irma har pillet ved den ikoniske lysreklame? Deltag i debatten her på siden eller på Facebook.com/mxkbh

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx