Af - 28/01-14 10:14

Børn skal bytte ferie for kortere skoledageBørn skal bytte ferie for kortere skoledage

I Gentofte vil politikerne give skolebørnene et par timers mere fritid hver uge til gengæld for ti feriedage om året.

storybild

(Billede: Arkivfoto/polfoto)

Glem alt om lange skoledage som følge af den nye skolereform. I Gentofte Kommune har man fundet en løsning, der kan sende skolebørnene tidligere hjem hver eftermiddag.

Mandag besluttede et stort flertal på Gentofte Rådhus nemlig at give byens skoler lov til at forlænge skoleåret med op til 10 undervisningsdage.

Men fordi antallet af undervisningstimer forbliver det samme, men bare strækkes over flere dage, vil de give skolerne mulighed for at give elever tidligere fri.

Lærerne advarer om skolereformen: Der mangler penge
Lærerne advarer om skolereformen: Der mangler penge

- Og det betyder at der er lidt mere fritid i løbet af en almindelig skoleuge og den kan man bruge på de fritidsaktiviteter, som man ellers plejer at gå til, siger den konservative formand for børne- og skoleudvalget, Pia Nyrring, til DR København.

Indtil videre har 4 ud af 12 folkeskoler i Gentofte meldt ud, at de er interesserede i at øge antallet af skoledage, hvilket vil forkorte elevernes uger med mellem en halv og halvanden time.

Corydon: Lektiecaféer er obligatoriske efter næste valg
Corydon: Lektiecaféer er obligatoriske efter næste valg

I Gentoftes kommunallærerforening hilser man initiativet velkommen.

- På denne måde får børnene mere fritid, og i min optik lærer børn hele tiden - også i deres fritid, hvor de er sammen med kammerater og kan agere i andre sociale sammenhænge, siger kredsformand Jeppe Dehli til DR København.

På professionshøjskolen VIA University College er man dog mere skeptisk over for ideen, da man mener formålet er uklart.

- Man kan ikke bare sige, nu gør vi det her for at gøre lærene glade, eller forældrene eller eleverne. Man er nødt til at have nogle klare læringsmæssige mål, når man laver sådanne initiativer og jeg har svært ved at se, hvad det er at Gentofte kommune vil opnå læringsmæssigt ved at ændre på skoledagene, siger skolens forskningschef Andreas Rasch-Christensen til DR København.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx