Af - 07/08-14 10:43

Københavnsk bryghus har vokseværkKøbenhavnsk bryghus har vokseværk

Nørrebro Bryghus har vokseværk - både i restauranten og på bryggeriet.

storybild

Når Nørrebro Bryghus åbner sin nyrenoverede restaurant i aften, er det med nye specialbryg på menuen. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Nørrebro Bryghus har fået vokseværk. Med nye specialbryg på menuen slår bryghuset i aftenen dørene op til en nyrenoveret restaurant i Ryesgade, der skal fungere som flagskib for hele Nørrebro Bryghus-brandet. For også i bryggeriet, der ligger ved Hedehusene, er der ambitioner om at vokse.

- Fra 2012 til 2013 voksede vores volumen med 34 procent og jeg formoder vi kommer til at vækste 20-30 procent i år, siger Anders Kleinstrup, direktør i Baldersbrønde Bryggeri, til Food Supply.

Dansk ø fester med østers-øl og musik
Dansk ø fester med østers-øl og musik

Nørrebro Bryghus var i 2003 blandt de første til at introducere danskerne for mikrobryggeri og specialøl, og de fik fra starten succes med at kombinere restaurant og bryghus. Men da mere end 100 specialbryggerier i løbet af kort tid skød op, og finanskrisen ramte, tørstede danskerne pludselig ikke længere efter specialøl. Hele branchen led et knæk.

Men nu er kurven vendt igen.

Stor test: Her er de bedste juleøl
Stor test: Her er de bedste juleøl

- Jeg kan se i markedet, at folk har fået flere penge og gerne vil betale ekstra for specialøl. Butikkerne satser oveni meget på at få flere lokale og økologiske varer i sortimentet, og den tendens passer perfekt med vores forretning. Så selvom Danmark er et dyrt land at producere i, betaler det sig på den lange bane, vurderer Anders Kleinstrup, der også satser på at øge eksporten af den københavnske bryg.

- Vi har længe arbejdet på at få en distributør i Kina, og det ser endelig ud til at lykkes, siger han til Food Supply.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx