Af - 02/03-16 12:04

Det her var en fejl: Wozniacki måtte ikke stå på rådhusets balkonDet her var en fejl: Wozniacki måtte ikke stå på rådhusets balkon

Det er praksis, at rådhusets balkon kun må benyttes ved 'særlige nationale begivenheder', lyder det fra Københavns Kommune.

Bildstrecke im Grossformat »

Da det sidste måned blev offentliggjort, at Caroline Wozniacki skal være fanebærer for Danmark under de olympiske lege i Rio de Janeiro her til sommer, foregik det under stor pressebevågenhed i festsalen på Københavns Rådhus.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Under pressmødet, der var arrangeret af Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark, blev tennisstjernen overrakt den danske OL-fane af ingen ringere end Kronprins Frederik, hvorefter hun trådte ud på rådhusets balkon og viftede med dannebrog foran pressen.

OL-chef forsvarer fanebærer: Wozniacki er den største
OL-chef forsvarer fanebærer: Wozniacki er den største

Efterfølgende har Venstres medlem af Københavns borgerrepræsentation Cecilia Lonning-Skovgaard bedt kommunen opridse reglerne for brug af balkonen og
festsalen på rådhuset.

En beklagelig fejl
Her lyder svaret, at præsentationen af Wozniacki som fanebærer aldrig burde have fundet sted på rådhusets balkonen.

- På nuværende tidspunkt foreligger der ikke egentlige skriftlige regler for brugen af balkonen i tilknytning til festsalen på Københavns Rådhus. I praksis benyttes balkonen alene i forbindelse med særlige nationale begivenheder. I den forbindelse kan nævnes fodboldlandsholdets EM-guld i 1992, håndboldlandsholdets EM-guld i 2012 og H.M. Dronning Margrethe d 2.s 75-års fødselsdag i 2015, skriver kommunen i sit svar og fortsætter:

- Caroline Wozniackis præsentation som olympisk fanebærer ligger efter Økonomiforvaltningens vurdering ikke inden for ovenstående praksis. Det er en beklagelig fejl, og Økonomiforvaltningen burde have opdaget fejlen ved gennemgang af programmet. Økonomiforvaltningen vil fremover have skærpet opmærksomhed på udformningen af arrangementer i festsalen på Københavns Rådhus og
benyttelsen af balkonen i den sammenhæng, tilføjer kommunen i sit svar.

Riffelskytte undrer sig over Wozniacki som OL-fanebærer
Riffelskytte undrer sig over Wozniacki som OL-fanebærer

Revser Frank Jensen
Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard fortæller til Metroxpress, at hun spurgte ind til brugen af rådhusets balkon, fordi man som medlem af borgerrepræsentationen selv har mulighed for at leje festsalen ved særlige begivenheder.

- Det gjorde jeg selv i forbindelse med mit eget bryllup, hvor vi fik vi indskærpet, at vi under ingen omstændigheder måtte nærme os balkonen, fordi den var forbeholdt dronningen og guldvindere a la EM-holdet fra 1992 og herrehåndbold-landsholdet.

Kronprins Frederik: Wozniacki er et glimrende valg
Kronprins Frederik: Wozniacki er et glimrende valg

- Da jeg så billederne af Wozniacki, der nærmest kummerligt stod og svingede fanen foran en hel tom rådhusplads, fik jeg så lyst til at stille det her drillespørgsmål til forvaltningen om, hvorfor hun fik lov til det, siger Cecilia Lonning-Skovgaard, der mistænker overborgmester Frank Jensen for at stå bag.

- Frank Jensen er så glad for at være Team Danmark-formand og vise sit rådhus frem. Man får den mistanke, at han gerne bryder rådhus-traditioner, så han kan promovere sig selv og Team Danmark, siger Cecilia Loning-Skovgaard men tilføjer samtidig at hun på ingen måde har ondt i en vis legemsdel over, at Wozniacki har fået lov til at betræde balkonen.

- Nej, jeg undrede mig bare. Og så synes jeg måske også bare for hendes skyld, at man skulle have slået mere på tromme for arrangementet, så der var kommet flere. Det virkede underligt at hun skulle stå der og svinge fanen, uden at et øje var dukket op, siger hun.

Metroxpress forsøger i skrivende stund at indhente en kommentar fra overborgmester Frank Jensen.

Var i dag sammen med bl.a. kronprinsen med til at afsløre årets fanebærer til The Olympic Games i Rio til sommer -...

Posted by Frank Jensen on Friday, February 5, 2016

LÆS OGSÅ: Caroline Wozniacki bliver dansk fanebærer

LÆS OGSÅ: Hårdtslående slovak kan vente Wozniacki i Rusland

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Axelsen kæmper mod tiden: Nu afgøres...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx