Af - 07/10-14 08:46

Kulturborgmester: Derfor begrænser vi Cosy Bars bevillingKulturborgmester: Derfor begrænser vi Cosy Bars bevilling

Når Cosy Bar har fået indskrænket sin bevilling og skåret flere timer af sin åbningstid, skyldes det, at der har været for mange politiforretninger på stedet. Det siger formand for bevillingsnævnet i København, kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

storybild

Camilla Lantz (midten) er ejer af Cosy Bar i Studiestræde i Indre By. Hendes bevilling er blevet indskrænket grundet for mange politiforretninger på stedet, lyder det fra kulturborgmesteren i København Carl Christian Ebbesen (DF) (Billede: Privatbillede)

Som metroxpress kunne fortælle igår, så har den historiske københavner-bar Cosy Bar fået indskrænket deres bevilling.

Det betyder, at åbningstiden bliver skåret ned, og samtidig er bevillingen kun gældende for et år.

Beboere i indre by plaget af støjgener: Akut klagetelefon er slet ikke nok
Beboere i indre by plaget af støjgener: Akut klagetelefon er slet ikke nok

Ifølge Cosy Bars ejer Camilla Lantz er beslutningen truffet på en tyndt grundlag.

Men kulturborgmesteren i København forklarer belutningen med, at antallet at politiforretninger på stedet er for højt.

- Derfor har det været nødvendigt for os at indskærpe, at antallet af politiforretninger skal nedbringes, siger Carl Christian Ebbesen.

Københavnerne skal have nattero: Nej til nye bevillinger
Københavnerne skal have nattero: Nej til nye bevillinger

Cosy Bars advokat Allan Lynge pegede i mandagens metroxpress på, at langt de fleste politiforretninger sker tidligere på natten end i det tidsrum, baren nu skal holde lukket. Han mente derfor ikke, at dokumentationen for at begrænse bevillingen var tilstrækkelig.

Men det afgørende har været at få gjort noget for mængden af politisager og at pålægge Cosy Bar, at det skal være dørmand fredag og lørdag nat, siger Carl Christian Ebbesen.

Københavns største natklubejer stævner kommunnen
Københavns største natklubejer stævner kommunnen

- Der er også sager i de tidlige morgentimer, og der har været sager med euforiserende stoffer og vold. Det er vi nødt til at slå hårdt ned på. De har fået en bevilling for et år, for nu skal de have en chance for at bringe antallet af sager ned, siger han og afviser, at afgørelsen har noget at gøre med tidligere udmeldinger om, at der nu skal begrænses nye bevillinger i dele af Indre By.

Men det giver ikke mening, mener ejer af Cosy Bar Camilla Lantz og peger på, at Københavns Politi i juni i år i sin indstilling til bevillingsnævnet ikke lagde op til en ændring.

- Jeg forstår godt, at bevillingsnævnet kigger tilbage på antallet af politiforretninger, men der må de da anerkende, at tallet er nedadgående i 2014. Jeg ved godt, at vi har været et sted, vi ikke burde være, men vi er allerede på vej til et godt sted, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede går verden rundt: Ærkefan...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Brandfolk vil være til stede hele...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx