Af - 07/08-14 11:11; Opdateret: 07/08-14 15:59

Ny livsfarlig leg plager sejlende i KøbenhavnNy livsfarlig leg plager sejlende i København

Unge mænd springer i havnen for at pjaske kanalrundfartens gæster til.

storybild

Op til 75 gange om dagen oplever havnerundfartens både, at unge springer i vandet for at plaske dem til. (Billede: Polfoto/Arkiv)

En ny livsfarlig leg har ramt Københavns Havn. Langs kanalerne omkring Københavns Havn hopper grupper af unge mænd i vandet, når kanalrundfartens både sejler forbi. Formålet er at sprøjte vand på de sejlende turister, men gimmicken kan være livsfarlig for deltagerne.

- Vi oplever bådførere, som har været ansat i otte år, der vender rystede tilbage fra sejlturene, fordi det bliver så tæt på. Vi sejler i 25 tons tunge både med store skruer, og en dag kan det gå galt, siger Peter Blauenkjær, inspektør i Strömmas kanalrundfartbåde, til Cityavisen.dk.

Borgmester vil stoppe vanvidssejlads i havnen
Borgmester vil stoppe vanvidssejlads i havnen

De tunge både har flad bund, og de badende kan derfor i værste fald blive trukket ind under båden eller ende i skruen.

Kanalrundfarten har tidligere oplevet fænomenet, men aldrig så intenst som nu.

- Lige i øjeblikket, hvor vi har haft så varmt vejr, er det helt vildt. På en solskinsdag kan vi blive sprøjtet på op mod 60-75 gange om dagen. Der er tydeligvis gået sport i at pjaske gæsterne til. Det grænser til chikane, men jeg tror egentlig bare, at de unge fyre synes, det er sjovt at gøre folk våde, siger Peter Blauenkjær.

Badezone skal stoppe piratbadning
Badezone skal stoppe piratbadning

Et af de mest udsatte steder er indsejlingen ved Mastekursvej på Holmen. Nogle eftermiddage lægger Strömma ruten helt om for at undgå de mest populære udspringssteder.

Udviklingen bekymrer politiet.

- Det lyder bekymrende. Vi vidste ikke, at problemet er i den størrelsesorden. Det er ikke ufarligt, så det må vi se nærmere på, siger Mogens Knudsen fra færdselspolitiet i København, der patruljerer havnen, til Cityavisen.dk.

Turister: Åndssvagt og uansvarligt
Torsdag eftermiddag vrimler det med turister i området omkring kanalrundfartsbådene, hvor flere af bådene netop har lagt til. Trods det varme vejr er der overskyet, og ingen af passagererne har oplevet de våde plask.

- Jeg er glad for, det ikke skete, da vi var med om bord. Kald mig bare pessimist, men det er uansvarligt og kan hurtigt gå galt. På den ene side virker det meget uskyldigt, men på den anden side vil mit råd være: Lad være med at gøre det, siger Christian Mertz fra den tyske by Düsseldorf til mx.dk

Han er ikke bekymret for de unges vandpjaskeri, som han mener er deres eget ansvar.

Irske Clare Woll synes dog, de unge bør tænke på passagererne om bord på bådene.

- På turen rundt talte vi godt om, at folk måske bader i kanalerne, hvor vi sejler og derfor kan risikere at komme tæt på bådene. Men jeg havde slet ikke overvejet, at de bevidst ville gøre det i forbindelse med båden, fortæller hun.

- Det er komplet åndssvagt. En ting er, hvis de selv kommer til skade, men tænk på dem, der sidder i båden og vil komme til at opleve det, konkluderer hun.

Kender du en, der har prøvet den farlige leg, eller har du selv prøvet det, så tip os på news@mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor trodser eksperternes klare...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Stor guide: Sådan kan du lindre dine...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx