13/03-14 21:37

København vil igen forsøge fri hash: Regeringen hyklerKøbenhavn vil igen forsøge fri hash: Regeringen hykler

Et massivt politikerflertal i København bakker torsdag op om, at man igen skal presse på for fri hash-forsøg.

storybild

Et massivt politikerflertal i København bakker torsdag op om, at man igen skal presse på for fri hash-forsøg. (Billede: Polfoto)

40-12.

Sådan faldt stemmerne ud ved et møde torsdag i Københavns Borgerrepræsentation, hvor fri hash stod på dagsordenen.

40 politikere stemmer dermed for, at man endnu en gang skal forsøge at få dispensation fra Justitsministeriet og indføre en tre-årig forsøgsperiode, hvor kommunen står for hashsalget i stedet for kriminelle bander.

Se billederne: Politiet indtager Christiania
Se billederne: Politiet indtager Christiania

Flertallet er det største, der nogensinde har været, og Socialdemokraternes socialordfører, Lars Aslan Rasmussen, er klar til kampen.

- Vi har med et bredt flertal fra Enhedslisten til Liberal Alliance fået vedtaget, at vi sender en appel om at legalisere hash i en tre-årig forsøgsperiode, så vi bliver ved med at presse regeringen på det her område, siger han.

Politi finder 150 kg hash på én adresse
Politi finder 150 kg hash på én adresse

- Vi bliver ved med at påpege regeringens hykleri. Man siger, at hash er farligt og skal forbydes samtidig med, at man ikke forbyder alkohol og cigaretter. Det gør man jo ikke, fordi der ville opstå præcis det samme nemlig et stort, sort marked og en masse kriminalitet, tilføjer Lars Aslan Rasmussen.

Det er tredje gang, at københavnerne vil forsøge at få lov til det alternative eksperiment, men Lars Aslan Rasmussen er sikker på, at det nok skal lykkes på et tidspunkt at give ordningen et skud.

HA'ere anses som bagmænd i stor hashsag
HA'ere anses som bagmænd i stor hashsag

- Vi fik fixerum og homovielser, selvom folk sagde, at det aldrig kunne lade sig gøre.

- Vi har i København sat en lang række dagsordener, som er blevet til virkelighed, og det bliver det her også. Spørgsmålet er bare, hvor mange år, der skal gå, før den her fuldstændig nyttesløse politik stopper, siger han.

For første gang i debatten er der splittelse i Venstres gruppe. Her har man indtil videre samlet stemt imod forslaget, men en enkelt valgte at gå imod partiet. Opbakningen fra Liberal Alliance er også ny.

Se den første tv-reklame for hash
Se den første tv-reklame for hash

Lars Aslan Rasmussen håber, at folketinget vil tage appellen seriøst. Samtidig kan det være en fordel for kommunen, at justitsministeren nu hedder Karen Hækkerup (S), som selv har siddet i den københavnske borgerrepræsentation.

- Vi har set konsekvenserne af det. Vi har set de voldsomste skyderier siden Anden Verdenskrig på grund af en fejlslagen politik på Christiania med hårdt mod hårdt. Man bliver nødt til at lytte til København. Det er os, der har problemerne, siger han.

LÆS OGSÅ: Næsten 1200 hashkøbere modtog sms fra politiet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx