Af - 22/09-15 09:32; Opdateret: 22/09-15 09:49

Borgere kæmper for at redde Nørrebros bybondegårdBorgere kæmper for at redde Nørrebros bybondegård

Der er ikke afsat penge til ByOasen til næste år, og det betyder farvel til dyr og et unikt grønt område. Politikere lover en løsning.

storybild

I ByOasen er der masser af forskellige slags dyr, der vækker stor glæde for børnene i området. (Billede: Miljøpunkt Nørrebro)

En bondegård midt på Nørrebro? Det lyder usandsynligt, men ikke mindre, hvad ByOasen i De Gamles By er. Her er højbede med grøntsager og en dyreindhegning med blandt andet geder, høns og kaniner.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Ældre, gymnasieelever og børnefamilier er blot nogle af dem, der bruger det grønne område. Men nu er det måske slut, for ByOasens bevilling udløber med årets udgang, og der er ikke afsat flere penge i budgetforliget for 2016.

TV: Her er Nørrebrogades nye kebab-konger
TV: Her er Nørrebrogades nye kebab-konger

Bevillingens ophør vil betyde, at det grønne byrum næste år vil være ubemandet, og det vil give dødsstødet til stedet, mener centerleder for Miljøpunkt Nørrebro, Anders Jørn Jensen:

Man kan ikke drive ByOasen uden bemanding, så dør dyrene jo.

Miljøpunkt Nørrebro var med til at etablere ByOasen og stod for driften fra 2009-2013 indtil kommunen tog over. Anders Jørn Jensen er overrasket over, at politikerne ikke har fået den med i budgettet for 2016.

- ByOasen har været med til at skabe et trygt miljø og et fællesskab for de lokale. Inden den kom var området en mørkt bagkant, hvor der blev solgt hash, og det kan det blive igen, hvis ByOasen forsvinder.

Kridtmalere på Nørrebro satte verdensrekord
Kridtmalere på Nørrebro satte verdensrekord


Anders Jørn Jensen har sendt et brev til overborgmester Frank Jensen (S) og er klar til at kæmpe for Nørrebros åndehul. Det samme er Nørrebro Lokaludvalg:

- Vi håber, at det her er en smutter, hvor man fra politisk side ikke har været opmærksom på bevillingens udløb. Vi går selvfølgelige videre med det her på det politiske plan, siger formand Mogens Petersen.

Grønt lys: København skal bruge 3,7 millioner på træer
Grønt lys: København skal bruge 3,7 millioner på træer

Både SF og De Radikales medlemmer af Teknik- og Miljøudvalget forklarer, at de nu vil kigge på udvalgets budget og finde de to millioner, det koster at bevare ByOasen. Det er klart en fejl, at det grønne område ikke er blevet prioriteret, siger Mette Annelie Rasmussen (R).

- Vi har været lidt tumpet her, og det skal der rettes op på. ByOasen er sådan et unik sted, så vi kan ikke forsvare, det forsvinder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx