Af - 02/12-13 20:20; Opdateret: 24/03-14 16:37

Topløse kvinder er sjældne gæster i svømmehallerTopløse kvinder er sjældne gæster i svømmehaller

For fem år siden blev det tilladt for kvinder at bade med bare bryster i alle københavnske svømmehaller, men det er ikke ligefrem blevet en modedille, fortæller svømmehallerne.

storybild

En gruppe topløse kvinder i DGI Byen var medvirkende til, at Københavns Kommune gjorde det klart, at man gerne må bade med bare bryster i byens svømmehaller. Men stort set ingen benytter sig af muligheden. (Billede: Polfoto/Martin Lehmann/arkiv)

10 unge kvinder vakte stort postyr, da de for seks år siden droppede bikinitoppene og sprang i vandet med blottede bryster i svømmehallen i DGI Byen i København. Aktionen fik kommunen til at tillade topløs badning i alle Københavns 10 svømmehaller, men byens kvinder har ikke taget tilbuddet til sig.

Tværtimod er fænomenet 'ekstremt sjældent', lyder vurderingen i Kultur- og Fritidsforvaltningen, og kun en ud af fem svømmehaller, metroxpress har været i kontakt med, har oplevet topløse kvinder i bassinerne – og her var der endda blot tale om to tilfælde.

Bare bryster er ikke en opskrift på valg-succes
Bare bryster er ikke en opskrift på valg-succes

Men det betyder ikke, at aktionen tilbage i 2007 var forgæves, mener Astrid Vang Hansen, der var en af de topløse kvinder i DGI Byen dengang.

- Aktionen handlede også om en bredere kritik af kvindesynet i samfundet, og det var da en succes, at kommunen tillod det, for i Sverige blev aktivisterne smidt ud af svømmehallerne af vagterne, når de gjorde noget tilsvarende, siger den i dag 26-årige studerende til metroxpress.

Teenager snød sig til silikonebryster
Teenager snød sig til silikonebryster

- Man betragter det som helt normalt, at mænd har bar overkrop i svømmehallen, men da vi badede i bar overkrop stod der masser af fotografer og tog billeder – og bare det, at medierne stadig interesserer sig for det så mange år senere viser, at der stadig er nogle udfordringer rent ligestillingsmæssigt, mener hun.

- Der er jo ingen fra pressen, der skriver om det, når mænd går i bar overkrop i svømmehallen, påpeger Astrid Vang Hansen.

LÆS OGSÅ: Nøgne Inna: Derfor smider jeg tøjet

LÆS OGSÅ: Sådan kan nøgne bryster ændre verden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx