Af - 08/09-15 15:54

Benjamin blev afvist i døren – hans ni hvide venner kom indBenjamin blev afvist i døren – hans ni hvide venner kom ind

22-årige Benjamin blev afvist på natklub, mens alle hans hvide venner kunne gå direkte ind. Diskoteket afviser diskrimination og slår fast, at Benjamin var for beruset, men det benægter både venner og vidner.

Bildstrecke im Grossformat »

Se reaktioner på Benjamins opslag sidst i galleriet.

- Så er det sket igen - igen er jeg blevet afvist ved indgangen til nattelivet som den eneste brune. Endnu engang skal jeg stå model til, at jeg ikke engang fortjener en begrundelse for, at jeg åbenlyst bliver sorteret fra.

Med de ord starter Benjamin Waraich sin beretning om en tur i nattelivet i fredags. En beretning, der lige nu bliver delt i stor stil på sociale medier, hvor folk under sig over, hvordan en afvisning på et diskotek angiveligt kan bero på en forkert hudfarve.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Fredag aften er Benjamin Waraich til housewarming hos en ven. I alt deltager 8 til 10 personer. Alle – bortset fra Benjamin - er hvide i huden. Da festen fortsætter i nattelivet, tager gruppen opstilling foran diskoteket Mini Bar. Dørmanden lader gruppen passere, men da Benjamin som sidste mand skal træde ind af døren, træder dørmanden frem og nægter ham entré.

Trods gode argumenter, protester fra omkringstående og et forsøg på at tilkalde politiet står dørmanden fast.

- Du kan prøve hele aftenen, men du kommer ikke ind, lyder svaret ifølge Benjamin.

Fagbosser: Racisme er stadig et problem i Danmark
Fagbosser: Racisme er stadig et problem i Danmark

I dag er den 22-årige HF-studerende fortsat chokeret over fredagens episode. Han fortæller, at det langtfra er første gang, han uden grund bliver nægtet adgang til et natklub eller et diskotek, men denne gang var det anderledes.

- Tidligere har jeg oplevet, at vi har været en helt gruppe af brune, der ikke bliver lukket ind. Men denne gang bliver jeg fjernet på individuel basis fra en helt gruppe. Så er det ikke længere strukturel racisme, men direkte racisme. Jeg bliver direkte frasorteret, siger Benjamin Waraich.

Afvisningen skete på Mini Bar i Gothersgade

Med opslaget på Facebook, der har fået tusindvis af delinger, håber han at lave om på den virkelighed, der møder mange danskere med en anden hudfarve end hvid, når de tager i byen for at feste.

Enlig mand afvist af naturister: Går til klagenævn
Enlig mand afvist af naturister: Går til klagenævn

- Min onkel, der er folkeskolelærer og 34 år, oplevede der her i 00'erne. Han har fortalt mig, at mange af hans venner oplevede det igennem 90'erne. Nu går det så ud over mig. Skal der virkelig gå et helt årti mere, før der sker noget?, spørger Benjamin Waraich retorisk.

Samtidig håber han at råbe mange af de danskere op, der hver weekend går forbi diskotekernes dørmænd uden problemer.

Når folk bliver frasorteret, hører man næsten aldrig de omkringstående sige 'hvorfor må de ikke komme ind?'. Alle har den opfattelse, at det ikke sker i Danmark. Men hvor er solidariteten henne? Jeg tror ikke, at flertallet ved, hvordan det her foregår, og derfor er det vigtigt at råbe op om.

På diskoteket Mini Bar i Gothersgade er man kede af hele situationen. Og især over de mange negative beskeder og opslag, som har ramt natklubben, siden Benjamin Waraich offentliggjorde sin historie. Mini bar har tidligere markedsført sig som et sted, hvor man fejrer mangfoldigheden. Senest i forbindelse med Copenhagen Pride, hvor diskoteket skrev følgende på Facebook:

Dansk natklub tatoverer gæster midt under festen
Dansk natklub tatoverer gæster midt under festen

- Vi vil gerne være med til at sætte fokus på vigtigheden i, at der skal være plads til alle i det københavnske natteliv.

Ejer Peter Worsøe holder fast i, at der – på trods af Benjamins historie – er plads til alle.

- Vi har mange udenlandske gæster hver eneste weekend, og vi er kede af det her – det virker helt umenneskeligt.

I stedet begunder han afvisningen med, at Benjamin Waraich var for beruset til, at Mini Bar ville lukke ham ind.

- Hans historie er simpelthen ikke korrekt, og vi er kede af, at det bliver lagt ud på den her måde, for det har intet med os at gøre. Vi sagde til ham, at han havde fået for meget at drikke, og at det var derfor, han ikke kom ind, og vi har billeder, hvor man kan se, at han er fuld. Nu har vi skrevet til ham, om han vil sende os en mail – og vi synes også, det er mærkeligt, at han tager den her debat på Facebook, siger Peter Worsøe.

Kvinde diskrimineret af natklub: Får 5000 i erstatning
Kvinde diskrimineret af natklub: Får 5000 i erstatning

Det bliver dog afvist af flere kilder, metroxpress har været i kontakt med. En gæst ved den pågældende housewarming fortæller, at Benjamin på ingen måde var overdrevet beruset eller havde fået mere at drikke end resten af gruppen. Samtidig fortæller en kilde, som var tilstede på diskoteket, men som ikke kendte gruppen, at der i afvisningen ikke blev lagt vægt på, at Benjamin var fuld.

Se hele Benjamins opslag her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx