Af - 20/08-14 10:29

Skovbørnehaverne trues af spareknivenSkovbørnehaverne trues af sparekniven

Børne- og Ungdomsudvalget vil se, om om kommunen kan finde lokaler i byen i stedet.

storybild

Besparelser på børneområdet i Københavns Kommunes kan blandt andet ramme de børnehaver, der kører børnene ud i naturen, viser et sparekatalog fra børne- og ungdomsudvalget. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Forældre til børn i en af Københavns skovbørnehaver skal ikke blive overraskede, hvis nogle af børnene til næste år må rykke tættere sammen i bussen eller helt ender med at blive passet inde i byen i stedet for ude i naturen.

Som et led i kommunens budgetforhandlinger har Børne- og Ungdomsudvalget nemlig fremlagt et sparekatalog, der blandt andet indeholder forslag om at spare en million kroner på skovbørnehavernes kørsel.

- Der kan være et besparelsespotentiale på driften ved at finde lokaler i byen, som ikke kræver kørsel at benytte, hedder det i forslaget.

Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud
Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud

Skovbørnehaverne er blevet voldsomt populære, selv om de oprindelig opstod som en nødløsning på grund af pladsmangel i de københavnske daginstitutioner. Et forslag fra De Radikale om at pille skovbørnehaverne ud af sparekataloget blev dog stemt ned af de øvrige partier.

- Vi synes, det har en værdi i sig sig selv, at børn får mulighed for at komme ud i naturen, siger De Radikales Anne Marie Geisler.

Borgmester vil have letbane fra Nørrebro
Borgmester vil have letbane fra Nørrebro

Kommune til borgere: Hvor vil I gerne lave graffiti?
Kommune til borgere: Hvor vil I gerne lave graffiti?

V og S stemte for
Hos Socialdemokraterne peger børne- og ungdomsordfører Jonas Bjørn Jensen på, at skovbørnehaverne typisk er dyrere end almindelige institutionspladser, og at forslaget tager udgangspunkt i de 22 dyreste af kommunens mere end 80 udflytterbørnehaver.

Partiet vil dog se, hvordan besparelserne konkret kan skaffes, før de beslutter sig for, om de vil gennemføre dem.

Kommunen lapper din cykel gratis
Kommunen lapper din cykel gratis

- Måske kan nogle af børnehaverne køre sammen eller finde et sted tættere på byen. Vi lukker selvfølgelig ikke 22 børnehaver for at spare så lille et beløb, siger Jonas Bjørn Jensen.

Også Børn- og Ungeborgmester Pia Allerslev (V) stemte imod at fjerne skovbørnehaverne fra sparekataloget. Hun var dog helst fri for overhovedet at skulle forholde sig til katalogets forslag, siger hun.

Budgetkaos for 420 millioner i Københavns Kommune
Budgetkaos for 420 millioner i Københavns Kommune

I stedet havdeVenstre foretrukket at lade de enkelte institutioner selv finde en besparelse på 1 procent af udgifterne, som kommunen i første omgang havde meldt ud.

- I virkeligheden vil jeg hellere lade de enkelte institutionsledere forholde sig til, hvor man kan spare henne. Så kunne jeg godt have forsøgt at stemme alle forslagene ned, men det gav ikke rigtig mening, for flertallet var givet på forhånd, siger Pia Allerslev.

Kommune når teenagemødre med gratis kondomer og spiraler
Kommune når teenagemødre med gratis kondomer og spiraler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx