Af - 02/01-14 13:46

Rejsetid får unge til at droppe favorituddannelseRejsetid får unge til at droppe favorituddannelse

Mange unge i Region Hovedstaden har valgt deres erhvervsuddannelse, fordi skolen ligger tæt på, og det øger frafaldet. Region Hovedstaden efterlyser større udbud af uddannelser.

storybild

Drømmen er måske frisørskolen, men hvis den ligger for langt væk, vælger mange unge uddannelsen fra, viser en analyse fra Region Hovedstaden. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Afstanden hjemmefra til skole har stor betydning, når unge vælger uddannelse, og det betyder, at mange unge i hovedstadsområdet går på en erhvervsuddannelse, som ikke er den, de har allermest lyst til. Det viser en ny analyse fra Region Hovedstaden, hvor op mod hver tredje ung svarer, at transporttiden har haft betydning for deres valg af uddannelse.

11.500 elever er ikke gode nok til ungdomsuddannelse
11.500 elever er ikke gode nok til ungdomsuddannelse

Samtidig har regeringen fremlagt et forslag til reform af erhvervsuddannelserne, hvor målet er, at 30 procent af de unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Men skal det lykkes, er der behov for et langt bedre udbud af uddannelser tæt på de unge, mener formand for regionsrådet i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

- Det kan ikke hjælpe noget, at de unge skal rejse meget langt for at få deres ønskeuddannelse. Hvis man ønsker at være frisør og bor i Helsinge, skal man rejse tværs gennem regionen for at komme på skole i København. Som 16-årig kan det være svært at overskue en transporttid på over en time hver vej, og så vælger den unge måske den nemmeste løsning, nemlig at gå i gymnasiet, fordi det ligger lige rundt om hjørnet, siger hun i en pressemeddelelse.

'Vi vil have unge til at fravælge gymnasiet'
'Vi vil have unge til at fravælge gymnasiet'

Ifølge Region Hovedstaden er der 76 steder i regionen, hvor man kan tage en gymnasial uddannelse mod 32 steder, der tilbyder et erhvervsfagligt grundforløb.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorph: Hver dag lægger de...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Stærkt! Dansk succesduo spiller sig...
bt.dk
Thulesen Dahls snedige dobbeltspil:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx