Af - 28/10-14 12:17

Ny København-bydel truet af klimaforandringerNy København-bydel truet af klimaforandringer

Fremtidens klima sætter stopper for ny bydel i København.

storybild

Planerne om at bygge en ny bydel i Sydhavnen er foreløbigt sat på hold. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Vandtsanden kommer til at stige i Københavns Havn, og det får betydning for de 2.400 nye boliger, Københavns Kommune har på tegnebrættet til den nye bydel Enghave Brygge i Sydhavnen.

Mandag aften var lokalplanen for Enghave Brygge til afstemning i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg, og her besluttede et enigt udvalg at sende planerne retur til forvaltningen. Politikerne frygter nemlig, at fremtidige klimaændringer vil betyde, at området vil blive oversvømmet. Det skriver DR P4 København.

Kommune til borgere: Hvor vil I gerne lave graffiti?
Kommune til borgere: Hvor vil I gerne lave graffiti?

Mette Annelie Rasmussen, der sidder i Borgerrepræsentationen for De Radikale, henviser til nye tal fra FN’s klimarapport og fra Miljøministeriet, som giver et billede af, hvad klimaforandringerne vil betyde for København.

- Vi skal være sikre på, at vi ikke forbygger os og bygger noget, hvor beboerne lever med konstante oversvømmelser. Det er der jo ingen, der har interesse i, hverken beboerne eller investorerne, siger Mette Annelie Rasmussen til DR P4 København.

Prestigebyggeri i havnen er ulovligt
Prestigebyggeri i havnen er ulovligt

Forbilledet for den nye bydel er Amsterdam, og efter planen skal Enghave Brygge anlægges på inddæmmet land i form af 10 øer. Men de nye tal fra FN er så alvorlige, at planerne nu sparkes til hjørne.

- Vi har talt om klimaforandringer længe, og København har været i gang med at ruste sig til det med vores skybrudsplaner. Men de her tal viser os bare, at det er værre end vi havde regnet med. Der er vi nødt til at fremtidssikre. Så når vi bygger ved havnen eller i havnen, skal vi vide, hvad vi laver, siger Mette Annelie Rasmussen.

Derfor raser borgerlige over nyt genbrugscenter
Derfor raser borgerlige over nyt genbrugscenter

Der er ikke sat nogen ny dato på, hvornår Enghave Brygge kan stå færdig.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Dansker bag banebrydende forskning:...
bt.dk
Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx