Af - 21/10-15 11:54

Pantholdere er en succes: Nu kommer der 500 af demPantholdere er en succes: Nu kommer der 500 af dem

Pilotprojektet var en succes, og 95 procent af københavnerne var positive om ideen, så nu kommer der pantholdere på 500 skraldespande.

Bildstrecke im Grossformat »

Nu er der snart 500 steder i København, hvor man kan få tilbudt en alternativ løsning til sine tomme flasker, så de ikke ender i bunden af en skraldespand.

Testen af de såkaldte pantholdere har nemlig været en så stor succes, at projektet nu for alvor kan rulles ud, og de skal dermed sættes op på 500 skraldespande i løbet af det næste stykke tid - og gerne inden årets udgang, hvis alt skal gå efter planen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Første skridt bliver at finde ud af, hvilke skraldespande der skal have æren af at få en pantholder, og det finder man ud af i de næste par uger, hvor byens borgere kan komme med deres forslag.

- Det er ikke alle steder i byen, der er lige relevante at få dem sat op, og på den her måde inddrager vi også københavnerne, der måske kender steder, hvor behovet er der, siger en af initiativtagerne til KBHpant, Michael Lodberg Olsen, til metroxpress.

Nye pantholdere: Nu behøver Michael ikke rode rundt i skralderen
Nye pantholdere: Nu behøver Michael ikke rode rundt i skralderen

Der er samlet set bevilget 1,2 millioner kroner til at opsætte de 500 holdere, og de penge er altså blevet frigivet på baggrund af en positiv rapport, der viser, at 95 procent af københavnerne synes, at pantholderne er en god ide.

Derudover fandt man ud af, at mængden af pantflasker i selve skraldespanden blev halveret, og det er da også en af grundene til, at man kan bruge 1,2 millioner på sådan et projekt, fortæller Michael Lodberg Olsen.

- At vi bruger 1,2 millioner skal sættes i lys af, at vi på landsplan årligt mister for 170 millioner kroners pant. Og så er det her altså også med til at ændre både pantsamlernes og ikke mindst københavnernes ageren med pant, siger han.

Borgerlige raser over flaskeholdere på spande
Borgerlige raser over flaskeholdere på spande

LÆS OGSÅ: Pantsamler-vest hjælper Noboman mod chikane: 'Folk kan være lede'

LÆS OGSÅ: Slut med at smide pant i skraldespanden: Se den smarte løsning

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Uha! Kæmpe afbrænder i Lyngby
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx