Af - 20/03-15 10:07; Opdateret: 20/03-15 10:51

OVERBLIK: Her skal fremtidens unge bo i KøbenhavnOVERBLIK: Her skal fremtidens unge bo i København

Københavns Kommune satser massivt på ungdomsboliger i de kommende år, og nu løftes sløret for, hvor de skal ligge.

Der er tale om cirkatal for antallet af boliger, og der tages forbehold for ændringer i den videre projektering, oplyser Københavns Kommune.

København er blevet ungdommens by, hvor andelen af 20-29-årige er større end nogen anden befolkningsgruppe. Mange har dog svært ved overhovedet at få en bolig – og det bliver kun værre i takt med, at 2.500 unge årligt flytter til byen.

Her skal København have sin egen idrætsby
Her skal København have sin egen idrætsby

Lige nu er der kun 11.000 ungdomsboliger i København, men det skal der laves om på, mener overborgmester Frank Jensen (S), som lover 4.000 nye af slagsen inden 2019.

- De mange studerende er et aktiv for København, og vi skal sikre, at de får et ordentligt sted at bo, der også er til at betale, siger han.

Så mange unge er der i København:

For første gang kan der også sættes præcise adresser på stor del af de 4.000 ungdomsboliger - i alt 1.900 private og 700 almene boliger.

Her er det tydeligt, at især Nørrebro og Nordvest kommer til at huse flere unge, og generelt gælder det, at ungdomsboligerne er tæt på bylivet.

Minilejligheder skal løse boligmangel til unge
Minilejligheder skal løse boligmangel til unge

- I London og Paris man de unge ikke komme i nærheden af en bolig i byen – sådan skal det ikke være i København, siger overborgmester Frank Jensen.

Ud over adresserne på kortet forventer Københavns Kommune at opføre yderligere 1.300 almene ungdomsboliger på endnu ukendte adresser. Og samtidig er der skruet på reglerne, så private får lettere ved at tage det første spadestik.

- Nybyggeri er dyrere at flytte ind i, og derfor har vi nedbragt byggesagsgebyrer og byggekravene for bygherrerne, siger Frank Jensen.

Hjælp til unge uden bolig: Flydende studieby med minilejligheder
Hjælp til unge uden bolig: Flydende studieby med minilejligheder

Det langsigtede mål er 6.000 nye ungdomsboliger frem mod 2025.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx