Af - 18/09-13 09:24

10.klasser skal en tur i laboratoriet10.klasser skal en tur i laboratoriet

En 10. klasse i Valby skifter fra i dag klasselokalet ud med et digitalt laboratorium, hvor de skal lære 2D- og 3D-teknologi.

storybild

Klasselokalet og den traditionelle tavleundervisning bliver de kommende uger skiftet ud med et 3D-værksted for en 10. klasse i Valby. (Billede: Polfoto/Jesper Nørgaard Sørensen)

25 skoleelever fra Kirsebærhavens Skole i Valby skifter i dag klasselokalet ud med et kreativt laboratorium. Projektet FabSchool sætter som det første i Danmark kreativ innovation på skoleskemaet for 10.-klasser og giver eleverne mulighed for at arbejde med digitale 2D- og 3D-teknologier.

Eleverne har den seneste tid arbejdet med at skrive manuskript til en animationsfilm i dansktimerne, og de kommende tre uger skal de opbygge scenografi og special effects i det digitale laboratorium. Og det er afgørende at eleverne får lov at prøve kræfter med fremtidens teknologier, siger Signe Jarvad, chef for Kultur Valby, der sammen med Kirsebærhavens Skole står bag Fab School.

LÆS OGSÅ: Slidte folkeskoler skræmmer forældre over i privaten

- Det handler om at styrke kreativiteten. Jo mere de unge får mulighed for at prøve deres ideer af, jo større sandsynlighed er der for, at de kan få udviklet nogle konkrete projekter. Jeg tror, der er et stort potentiale i det, for det kan styrke de unge fremadrettet, siger hun.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx