Af - 18/06-15 09:13

Forlystelses-marathon! Kan du klare turen i TivoliForlystelses-marathon! Kan du klare turen i Tivoli

Kan du ikke få nok af Tivolis forlystelser? Så er Tivolis nye forlystelsesmarathon måske lige noget for dig.

Bildstrecke im Grossformat »
Rutschebanen er Tivolis ældste og mest populære forlystelse, der hver sommer kører med mere end 1 million gæster. Den rundede 100 år i 2014.   Delfinalen i Rutschebanen afholdes 25. juni. Aquila var årets store nyhed i 2013. Forlystelsen bringer dig 11 meter op i luften og oven i købet på hovedet. Aquila, der betyder ørn på latin. Delfinalen afholdes i Aquila 9. juli. Dæmonen fra 2004 er tidligere blevet valgt som Danmarks bedste rutschebane. Banen er 564 meter lang og har et loop efterfulgt af en Immelmann-skrue. Tophastigheden er 80 kilometer i timen. Delfinalen i Dæmonen afholdes 13. august. Snurretoppen er fra 1988 og stod tidligere, hvor Dæmonen står i dag. Den er med sine snurringer og roterende bevægelser en udfordring for alle, der nemt får kvalme. Snurretoppens delfinale afholdes 27. august. Vertigo fra 2009 er Danmarks hurtigste interaktive forlystelse. Tophastigheden er knap 100 kilometer i timen. Finalen afholdes i Vertigo 10. september. Det Gyldne Tårn, som ellers i flere år har haft ry for at være en af de vilde forlystelser i Tivoli, er ikke med i konkurrencen. Thomas Erichsen forklarer, at forlystelsen står stille i for lang tid, når båsen rammer jorden, før den stiger til vejrs igen. Det samme gælder Himmelskibet. Forlystelsesmarathonet har tilknyttet sygeplejersker, som har retten til at pille folk ud af konkurrencen. Forlystelsesmarathonet er inspireret af Tivolis forlystelsesentusiaster. Ofte, når Tivoli lukker forlystelserne, er der mange, der gerne vil køre en ekstra tur. Kilde: Thomas Erichsen.

Få et smugkig på de ting, der venter deltagerne i Tivolis forlystelsesmarathon.

Tivoli udfordrer hen over sommeren adrenalin junkies i en konkurrence om, hvem der kan sidde længst tid i parkens mest vilde forlystelser. Det kan blive dig!
 
- Det er en udholdenhedsprøve. Vi vil udfordre de af vores gæster, der kan lide sug i maven. Der er jo et konkurrenceelement i at kunne sige, 'jeg tog ti ture i dæmonen', siger Thomas Erichsen, marketingchef.
 
Men ti ture er nok lidt let købt i denne konkurrence. Forlystelserne vil nemlig gentage sig selv i tre-fire timer, indtil det kun er to personer tilbage i hver af de fire forlystelser.
 

Den barske sandhed afsløret: Derfor taber du altid i 'bamse-kloen'
Den barske sandhed afsløret: Derfor taber du altid i 'bamse-kloen'

Undervejs i forlystelserne vil der være nogle benspænd, som for eksempel at skulle holde en pakke popkorn, uden de falder ud af pakken. De to tilbageblivende fra hver delfinale mødes i finaleforlystelsen Vertigo, hvor de to mest udholdende vinder 10 års adgang til Tivolis forlystelser.
 

Dem der har fysikken til at være en jagerpilot, vil kunne klare konkurrencen bedst. Tivolis konkurrence minder nemlig om den måde, man tester piloter og astronauter.
Det siger Morten Zacho, der er idrætsfysiolog på Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet.
 
Marathonet er dermed ikke bare let som en leg, og Morten Zacho tilføjer da også, at deltagerne formodentlig vil være rigtig ømme i kroppen dagen efter konkurrencen.

FOTO: Tør du prøve denne 'road'-er coaster?
FOTO: Tør du prøve denne 'road'-er coaster?

Han har to råd til, hvordan deltagerne inden konkurrencen kan forberede sig:
 
- 1. Træn dig selv i at snurre rundt ligesom en balletdanser. Altså holde fokus på ét punkt frem for at lade blikket fare rundt i hele universet. 2. Pas på med store og fedtrige måltider inden konkurrencen, da det bliver liggende lang tid i mavesække. Sådan har du større risiko for ikke at kaste op under marathonet, råder Morten Zacho.
 

Nu må Tivoli skrue op for lyden til Fredagsrock
Nu må Tivoli skrue op for lyden til Fredagsrock

Marathonet ”går også udover” togføreren i Den Gamle Rutsjebane. Thomas Erichsen forklarer dog, at togføreren har ”prøvet” forlystelsen rundt regnet 40.000 gange, og derfor har en mave, der kan holde til ridtet.
 

LÆS OGSÅ: Motioner dig gennem Zoo

LÆS OGSÅ: Marokkaner vinder Copenhagen Marathon

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx