Af - 20/06-16 09:58; Opdateret: 20/06-16 10:14

Politiet til Roskilde Festival-gæster: Pas på Pusherstreet - vi er derudePolitiet til Roskilde Festival-gæster: Pas på Pusherstreet - vi er derude

Der er ingen grund til at tage på 'staden' for at købe hash, pot eller skunk inden Copenhell eller Roskilde Festival, der starter i denne uge. Vi er derude, og vi giver bøder, oplyser politiet.

storybild

Politiet er til stede på Christiania op til festivalerne Copenhell og Roskilde Festival, som starter i denne uge. (Billede: Scanpix)

To gange på en weekend har politiets særlige enhed mod hashhandel på Christiania, Task Force Pusherstreet, slået til mod kriminelle. Fredag ryddede de 37 boder på den verdenskendte gade, og natten til mandag slog de til igen.

Samtidig har en række erfarne anklagere i Jyllandsposten mandag morgen fremført et forslag om at legalisere salget af hash, fordi det i deres optik er en kamp mod kriminelle, der ikke kan vindes.

LÆS OGSÅ: Pusherstreet på Christiania ryddet igen i nat

I henhold til weekendens to aktioner på Christiania vil lederen af Task Force Pusherstreet, Dannie Rise, ikke endegyldigt over for metroxpress afsløre, om der er sammenhæng med de målrettede aktioner og de forestående festivaler Copenhell, som starter torsdag, og Roskilde Festival, der starter lørdag.

- Vi afslører aldrig, hvornår vi kommer, hvor mange vi kommer og hvorfor. Men når det er sagt, er det (aktionerne, red.) da en oplagt mulighed i forhold til Copenhell og Roskilde Festival i næste weekend, siger Dannie Rise og opfordrer i samme åndedrag festivaldeltagere til slet ikke at besøge fristaden.

LÆS OGSÅ: Fem mænd fængslet efter rydning af Pusher Street

- Jeg kan kun sige: I behøver ikke besøge pusherstreet. Vi er til stede derude, lyder det fra Task Force-lederen, som fortæller, at ordensmagten ikke kun går efter pusherne:

- Til tider er det jo køberne, vi går efter, og hvis man bliver taget med hash på lommen, så koster det altså, understreger Dannie Rise.

LÆS OGSÅ: Christianitter om politiaktion: Pusherne vender tilbage

LÆS OGSÅ: Video: Politiet lukker hashboder efter fire års indsats

Task Force-lederen ønsker ikke opfordre folk til at købe deres hash andre steder, men han hæfter sig ved, at man ofte - uberettiget - maler et skønbillede af hashhandelen på fristaden:

- Jeg synes nogle gange, man romantiserer handelen af hash på Christiania. Det er altså vigtigt at huske på, at dem, der sælger det derude, er hardcore kriminelle, som tjener milliarder af kroner på det. Det er ikke folk, man bør støtte.

Københavns Politi vuderer, at der cirka er 100 ekspedienter i boderne på Pusherstreet, som hvert år omsætter for mellem 500 millioner og en milliard kroner.

LÆS OGSÅ: Nyt tilbud til festivalgæster: Bliv begravet levende

LÆS OGSÅ: Her er Roskilde Festivals nye delikatesse: Cowboytoast med ...

LÆS OGSÅ: Rookie eller rutineret? 10 ting du skal vide inden Roskilde Festival

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx