Af - 19/03-14 21:06

Københavnske lokalpolitikere slås om faldefærdig rønneKøbenhavnske lokalpolitikere slås om faldefærdig rønne

Kommunen vil have solgt en grund på Lundtoftegade. Først skal en gammel træbarak imidlertid rives ned – men hvem skal betale?

storybild

Her er træbarakken på Nørrebro, der skal rives ned. Københavnske lokalpolitikere strides nu om, hvem der skal betale nedrivningen. (Billede: Google Street View)

En faldefærdig træbarak fra Staunings tid er kommet i centrum i københavnsk lokalpolitik.

Bygningen ligger nemlig på grunden Lundtoftegade 87, der skal sælges, men først skal den ubrugelige gamle barak rives ned. Og spørgsmålet om, hvem der skal betale nedrivningen, har fået sindene i kog.

Formel 1 i København? Puha, det bliver dyrt
Formel 1 i København? Puha, det bliver dyrt

Træhuset er nemlig ejet af de lokale socialdemokrater – og samtidig er det den socialdemokratiske overborgmester Frank Jensens embedsmand, der skal afgøre sagen.

- Den her sag lugter langt væk af inhabilitet. Det er højst mærkværdigt, at Frank Jensens folk sidder og behandler en sag om hvad Socialdemokraterne i København skal betale, siger Lars Dueholm, gruppeformand for Liberal Alliance i København, til metroxpress.

Rivaler vil have Allerslev til at betale bar-brøler
Rivaler vil have Allerslev til at betale bar-brøler

Socialdemokraterne har lejet grunden af kommunen siden 1930'erne, og i lejekontrakten står ganske klart, at de skal betale for at bygningen skal rives ned, når lejemålet ophører. Men Frank Jensens embedsmænd er nu kommet frem til, at kommunen skylder de lokale socialdemokrater en portion penge i husleje, fordi kommunens lokaludvalg har haft til huse i barakken.

Huslejegælden modsvarer ifølge embedsmændene det beløb, det vil koste at rive barakken ned, og derfor vil kommunen nu selv betale nedrivningen, hvis Socialdemokraterne til gengæld slår en streg over den manglende husleje – og det får altså Dueholm til at fare i flint.

Basargade og face-lift skal gøre Mjølnerparken tryg og lækker
Basargade og face-lift skal gøre Mjølnerparken tryg og lækker

Beløbets størrelse er hemmeligt, men ifølge metroxpress' oplysninger er der tale om cirka 200.000 kroner.

Kommunens jurister skal nu vurdere, om nogle af Økonomiudvalgets medlemmer er inhabile, inden sagen afgøres på et møde i netop Økonomiudvalget på tirsdag.

LÆS OGSÅ: Flere hundrede muslimer i kønsopdelt demonstration på Nørrebro

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx