Af - 04/02-14 14:28

Bestil en burger til en hjemløsBestil en burger til en hjemløs

Hjemløse kan også få lyst til fastfood. Nu kan du donere maden til dem

storybild

(Billede: Arkivfoto/polfoto)

Burgere, pizzaer og durumruller er snart på vej til hovedstadens hjemløse. Takeaway-sitet Hungry.dk giver som noget nyt sine brugere mulighed for at donere mad til hjemløse, når man selv køber mad.

- Vi ser dagligt danskerne fortære en masse fastfood, og det er en luksus vi også selv tager for givet, så vi synes det var på tide at gøre noget godt for dem, der ikke kan købe maden, siger Rune Risom, der er direktør for Hungry.dk.

På sitet kan man fra i morgen donere fem, ti eller 20 kroner og derefter stemme på, hvilken type mad man synes de hjemløse skal have.

Pengene gives til Projekt Udenfor, der i forvejen leverer mad til de hjemløse seks af ugens syv dage. Og én gang om måneden købes der så durumruller, burgere eller pizza til cirka 50 hjemløse for pengene. Rækker pengene ikke, spæder Hungry.dk til.

Hos Projekt Udenfor mener man initiativet er en velkommen afveksling for de hjemløse. Også selv om der findes sundere mad i verden end fastfood.

Tuberkulose breder sig blandt udsatte danskere
Tuberkulose breder sig blandt udsatte danskere

- Den mad vi normalt giver ud er helt almindelig hverdagskost. Men hjemløse kan altså også få lyst til en burger ligesom os andre, siger Ninna Hoegh, der er direktør i Projekt Udenfor.

Hun mener desuden det kan hjælpe til at åbne folks øjne for, at der findes hjemløse, der har brug for hjælp.

Mere hjælp til hjemløse - men først om et år
Mere hjælp til hjemløse - men først om et år

- Der er rigtig mange mennesker, der aldrig skænker de hjemløse en tanke eller ved, at der findes 6.000 hjemløse i Danmark. De får nu muligheden for at vise deres sympati, siger hun.

Nyt nødherberg på vej i København
Nyt nødherberg på vej i København

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx