Af - 20/01-17 12:24; Opdateret: 21/01-17 19:26

Guide: Sommerbingo, protest mod Trump og ny skøjtebaneGuide: Sommerbingo, protest mod Trump og ny skøjtebane

Denne weekend byder på sommervibes, en klassisk vinteraktivitet og kampen for en bedre verden.

storybild

I dag indsættes Donald Trump som USA*s præsident. Det skaber anledning til protester rundt omkring i København i weekenden. (Billede: Reuters)

Så er det weekend, og du kan både få varmen og underholde dig med en klassisk vinteraktivitet. Vi guider dig til fem fede ting, der sker i weekenden.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

'Bridges not Walls'


Donald Trump indsættes i dag som præsident i USA, og i den anledning inviterer Greenpeace og Mellemfolkeligt Samvirke københavnerne til at stå sammen og bygge bro. Det starter på Dronning Louises Bro klokken 16, hvor man kan sætte en papir-lanterne i vandet som symbol på et håb for fremtiden. Dernæst er der fælles-foto med et banner med teksten ’Bridges not Walls’. Det sker samtidig mange andre steder i verden. Fra 16.30-20 er der oplæg, musik og folkekøkken hos Mellemfolkeligt Samvirke på Fælledvej 12.

Byhaven rykker indenfor fredag. Foto: Peter Troest

Bingo og sommerstemning


Januars grå skyer har indhyllet byen i en søvnig døs, og du er måske begyndt at spekulere på om der er et lys for enden af vinter-tunnelen. Det er der. Fredag rykker Pumpehuset nemlig Byhavens sommervibes indendøre og fylder salene med planter, kulørte lamper og Byhavens signaturdrinks. Der er Byhavebingo klokken 18.30, hvor du blandt andet kan vinde koncertbilletter og bobler, og fra klokken 20 kan du opleve navne som Sjæl i Flammer og Luster. Biletter koster 130 kroner.

Kvinder marcherer for lighed


Lørdag finder Women’s March sted over hele verden – og København er ingen undtagelse. Formålet med demonstrationen er at vise modstanden mod de nationalistiske, racistiske og kvindehadske tendenser, der hersker i verden, skriver bevægelsen bag på Facebook. Marchen starter ved den amerikanske ambassade klokken 14 og slutter ved Christiansborg. Alle er velkomne.

På med skøjterne


Søndag klokken 10 indvies en ny udendørs skøjtebane på hele 600 kvadratmeter på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård. Banen er gratis for alle og åben hver dag fra 10-20 frem til midten af marts. Er du ikke selv ejer af et par skøjter, er der mulighed for at leje nogle. Åbningen fejres med musik, streetfood og varmt lys.

Mød Monty


Katten Monty har de seneste år opnået masser af fame på internettet grundet kattens specielle udseende. Senest dukkede Montys ejere op til en audition i ’X Factor’ , og nu kan du møde både kat og ejere hos Kattens Værn i Brøndby. Det sker lørdag klokken 13, hvor der foruden den berømte kat, vil være kaffe og kage og mulighed for at købe merchandise. Miav!


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
Jamie Talbot fra X Factor: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx