Af - 05/03-15 15:41

Arrogance i metroen? Det mener københavnerne om kendt bloggers kritikArrogance i metroen? Det mener københavnerne om kendt bloggers kritik

‘Først ud, så ind’ har det med at blive til ‘først mig, så dig’, skriver kendt blogger om københavnernes opførsel i metroen. Hør hvad københavnerne mener om det.

Bildstrecke im Grossformat »
Folks adfærd i metroen er rigtig dårlig. Man gør ikke plads til hinanden, når nogen skal af, og mange skubber eller står i vejen for andre. Jeg kan især mærke det, når jeg har barnevogn med. Det virker, som om mange er bange for, at de ikke kan nå af metroen, og så flytter de sig ikke for andre. Mange især helt unge vælter bare ind i metroen uden at give plads til, at andre kan komme ud først. Jeg ser det hver dag. Folk tager ikke hensyn i metroen, men jeg oplever det ikke som et problem i bussen og toget. Men i metroen kunne københavnerne godt opføre sig bedre. Jeg synes, at folk opfører sig pænt og er flinke og hjælpsomme, selv om de er trætte efter arbejde, og der er mange med metroen. Jeg har aldrig oplevet at blive skubbet til i metroen. Jeg er til dels enig i, at københavnernes adfærd ikke er god i metroen. Det er især slemt i myldretiden, hvor der bliver skubbet og mast for at komme først ind og få et sæde. Vi kan godt blive bedre til at gøre plads til hinanden. Folks adfærd i metroen er slet ikke god, og det gælder i det hele taget i den kollektive trafik. Folk står i midtergangen eller sidder på det yderste sæde og er i det hele taget sig selv nærmest, som om de ikke fatter, at der er andre mennesker omkring dem. Der er heldigvis også gode dage, men det kunne godt være meget bedre. Det er sjældent, at jeg oplever dårlig opførsel i metroen. Det sker en gang imellem, at en enkelt eller to maser for at komme forbi. Der er ikke ligefrem militant disciplin, men det kan jeg også godt leve uden. Der er større problemer i verden end det. Mange opfører sig meget egoistisk i metroen. Jeg har altid en bedre tur hjem i bil, end når jeg kører med offentlig transport. Der er ofte sporarbejde og forsinkelser, og det virker, som om mange bliver irriterede og så begynder at skubbe, når det ikke går, som de havde tænkt sig.

Skubben, masen, 'mig først' og manglende hensyn til medpassagererne. Det er langt fra en fornøjelse at køre med metroen i myldretidens København. Det mener i hvert fald bloggeren og debattøren Anna Sophia Hermansen, der i en klumme i Alt for Damerne spekulerer over, om vi i virkeligheden er blandt de mest hensynsløse folkefærd i verden, når man ser på, hvordan københavnerne opfører sig i metroen.

Afstemning
Er københavnerne gode til at tage hensyn til hinanden i metroen?

- Det er en gylden regel, at når metroen ankommer til stationen, skal passagerer have lov at komme af først. Men ‘først ud, så ind’ har det med at blive til ‘først mig, så dig’. Særligt i myldretiden bliver passagerer, der skal af, mødt af en bissende flok blå-sorte vinterjakker, der utålmodigt venter på at komme på, og de har ikke tænkt sig at vente forgæves. Går folk ikke hurtigt nok ud, så begynder de bare at stå på, og er der mange i metroen, er det bare om at mase på, før dørene lukkes, skriver Anna Sophia Hermansen og tilføjer:

BLOG: Hvornår lærer vi vores sønner at respektere kvinder?
BLOG: Hvornår lærer vi vores sønner at respektere kvinder?

- Forleden havde en ung fyr med duffelcoat og kabinekuffert stillet sig foran dørene på Nørreport Station. Da metroen standsede, gik han langsomt om bord, sms'ende, og folk måtte åle sig forbi ham på begge sider. Synd for dem, der ikke kom med eller snublede over kufferten. Jeg tror ikke, han registrerede dem.

Også københavnernes opførsel på metroens mange, lange rulletrapper trænger til opstrammer, mener Anna Sophia Hermansen, der forundres over pendlernes tendens til at standse, lige når de træder af rulletrappen, så folk bag dem ikke kan komme forbi og især af rulletrappen.

BLOG: Hvorfor kun kritisere de tynde og lade de tykke gå fri?
BLOG: Hvorfor kun kritisere de tynde og lade de tykke gå fri?

- Turister, der besøger Danmark, gør ofte opmærksom på, at vi egentlig ikke er særligt venlige, for slet ikke at sige servicemindede. Måske er det en myte, at vi er fællesskabsorienterede i Danmark. Det Danmark, jeg ser i metroen om morgenen, synes desværre at være repræsenteret af et egocentreret folk, for hvem fællesskabet er et serviceapparat, de ikke gider løfte en finger eller tage et skridt til siden for at passe på, skriver Anna Sophia Hermansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx