Af - 09/03-14 13:00; Opdateret: 09/03-14 15:58

Glad Frank Jensen får lynhurtig luksussportsvognGlad Frank Jensen får lynhurtig luksussportsvogn

Københavns overborgmester skal fra sommer, som den første danske borgmester, køre i elbil - en californisk Tesla S sports sedan

storybild

PR-foto (Billede: Paul Sakuma)

Der kommer fart på Københavns overborgmester, der til sommer får en borgmesterbil, der ifølge reklamerne kan komme fra nul til 100 kilometer i timen på 4,4 sekunder.

Kommunen har således bestilt en californisk luxuriøs Tesla S sports sedan til overborgmesteren, som bliver leveret til sommer, da der er seks måneders leveringstid på sådan en elbil.

Betjente ønsker ikke at vogte hampmarker
Betjente ønsker ikke at vogte hampmarker

Nyprisen er fra 537.000 til 700.000 kroner afhængig af model og ekstraudstyr - kommunen har dog valgt at indgå en leasingaftale for elbilen, der ifølge Københavns Kommunes kommunikationschef koster under 10.000 kroner om måneden for skatteborgerne.

I en mail til Metroxpress sendt via hans pressechef fortæller, overborgmester Frank Jensen (S), at han glæder sig til at køre i elbilen.

- Det virker som en rigtig god bil, og jeg glæder mig til, vi skal bruge den. Den kører langt på en opladning og kan fungere som rullende kontor. Samtidig er den blevet fremhævet som et miljø- og prisvenligt alternativ til de dyrere luksusbiler, der kører på benzin og diesel, skriver Frank Jensen.

Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash
Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash

Han er den kun tredje danske politiker, der får sådan en californisk Tesla S-elsportsvogn, til at blive fragtet rundt i. Den første var den radikale udenrigsminister Martin Lidegaard, der fik den som klimaminister.

Luksusudstyret i bilen er omfangsrigt. I stedet for knapper har bilen eksempelvis en 17 tommers touchskærm, der kan styre både bilens lygter til klimaanlæget. Den kan køre knap 500 kilometer på en tankfuld af strøm - og altså langt længere end andre elbiler.

Frank Jensen missede sønnernes fødselsdage
Frank Jensen missede sønnernes fødselsdage

Indtil bilen bliver leveret kører Frank Jensen ifølge sin kommunikationschef rundt i en BMW 520D, der også er leaset. Her er prisen 9.761 kroner om måneden.

De konservatives gruppeformand Jakob Næsager i København finder bilen alt for luksuriøs.

- Den er jo langt dyrere end de borgmesterbiler, som kommunen ellers ejer og som de andre borgmestre bruger. Den står da slet ikke mål med, at kommunen siger den udviser mådehold, når den bruger penge, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx