Af - 20/08-15 06:16

Venlig københavner-café er en stor succesVenlig københavner-café er en stor succes

Café Venligbo er drevet af frivillige københavnere og flygtninge. Interessen for cafeen har været 'helt sindssyg', fortæller initiativtager.

storybild

Café Venligbo holder til i Enghaveparken. Cafeen ligger der indtil den 20. september, herefter vil de frivillige bag arbejde på at finde et andet sted at være og køre projektet videre. (Billede: Tine Thorlin)

Det er en varm dag, og der er ved at være udsolgt af is i Café Venligbo denne mandag eftermiddag. Et ældre ægtepar når lige at købe den sidste Daim-is. Ved bænkene foran cafeen sidder danskere og flygtninge og hygger i solen. Der er snak og latter og en duft af vandpibe i luften.

I godt tre uger har Café Venligbo holdt til i en opsat container i Enghaveparken. Her kan du låne brætspil og børnebøger og købe kaffe og sodavand til billige priser.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Cafeen er finansieret af 'Venligboerne København og omegn', hvis Facebookgruppe har tæt på 14.000 medlemmer. Den er drevet af frivillige venligboere og flygtninge.

For Tina Kraft, der er initiativtager til projektet, handler det om at sende et venligt signal:

- Efter valget tror jeg, der var mange ligesom mig, der tænkte, at det ikke kan være rigtigt, at vi skal behandle flygtninge så uvenligt. Selve venligbo-ideen er jo simpel. Det er bare at møde hinanden i venlighed.

Venstre: Vi kan jo ikke hive fem millioner syrere til Danmark
Venstre: Vi kan jo ikke hive fem millioner syrere til Danmark

Opbakningen til cafeen har været ’helt sindssyg’, som Tina Kraft udtrykker det – både blandt besøgende i Enghaveparken og blandt de frivillige. Cafeen afholder også forskellige arrangementer som grillfester og sprogundervisning - ellers skal folk bare hygge sig.

- Og det tror jeg også gør en forskel, siger Tina Kraft og tilføjer:

Der bliver skabt netværk og venskaber på kryds og tværs. Det er virkelig værdifuldt, hvis man kommer til landet og ikke kender nogen, men også for sådan en som mig.

Tina Kraft og Jandil Bashar.

En af dem det gør en forskel for, er Jandil Bashar, der har været i Danmark i snart to år og som er flygtning fra Syrien. Med sig har han en håndværker- og økonomiuddannelse, og han har blandt andet været med til at bygge cafeen.

- Jeg lærer mere dansk og får et større netværk. Det er godt til fremtiden, siger han og tilføjer, at det desuden gør ham glad at hjælpe andre.

Mazen flygtede fra Syrien: Nu synger jeg for penge i Athen
Mazen flygtede fra Syrien: Nu synger jeg for penge i Athen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx