Af - 24/09-14 07:52

Game on: Ældre dyster i rollartorræs og Wii-spilGame on: Ældre dyster i rollartorræs og Wii-spil

På torsdag løber en ny, årlig idrætsdag af stablen.

storybild

Sidste år var klatrevæggen populær. Nu bliver idrætsdagen til en årlig begivenhed - indtil videre til og med 2017. (Billede: Spring for Livet)

Rollatorræs, Nintendo Wii-spil og Streetfit. Der er mere end 20 forskellige motionsaktiviteter på programmet, når der torsdag er ældreidrætsdag i Nørrebrohallen. Og flere af dem har ungdommelige navne.

- Vi vil ikke falde ind i en stereotyp ældre-forståelse, og derfor har vi alt fra tæppecurling til rollatorræs og Streetfit, siger projektleder for 'Spring for Livet', Christine Mønsted Larsen.

- Det vigtigste for os er at dække bredt i forhold til funktionsniveau. Der er blandt andet stoledans for at sikre de dårligt gående og højaktivitetsevents som fodbold, løb og floorball, uddyber hun.

DF: Flere penge til ældre, syge og arbejdsløse
DF: Flere penge til ældre, syge og arbejdsløse

Idrætsdagen startede sidste år som et engangsarrangement men var så stor en succes, at man nu har fundet midlerne til at afvikle det frem til 2017.

- Vi oplever, at folk er rigtig glade for at få mulighed for at prøve nye og alternative aktiviteter. De kan finde det, som de synes er spændende og får en oplevelse af, hvad det vil sige at være fælles om idræt, siger Poul Sølvstein fra DAI, et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund.

Roskilde 'dropper' de ældre: Slut med gratis festival
Roskilde 'dropper' de ældre: Slut med gratis festival

Birthe Kofoed, leder i Amager Seniorklub og Aktivcenter Sløjfen, understreger, idéen er, det skal være sjovt at lave motion.

- Selvom man ikke er så fit, som da man var 30, kan man sagtens være aktiv. Det handler i høj grad om værdighed og respekt. Det giver en form for synlighed og følelsen af, at nogen venter på en og savner en, hvis man ikke møder frem. Der bliver grinet sammen og snakket sammen, og alle kan være med på deres eget niveau, siger hun.

LÆS OGSÅ: Verdens hurtigste mand over 100 år: Jeg vil møde Bolt

LÆS OGSÅ: Billede går verden rundt: Ekspedient binder snørebånd

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx