Af - 01/03-15 13:07; Opdateret: 01/03-15 21:29

Robeat Boys klar med første EP: - Vi er alle lidt cyborgRobeat Boys klar med første EP: - Vi er alle lidt cyborg

De københavnske bagmænd i Robeat Boys ser mere sig selv som en 'produktionsenhed' end et band. Der følger et iPhone-spil og en tegneserie lige efter udgivelsen af drengenes første EP.

storybild

Tue Sander og Robeat Boys er glade for maskiner og elektriske lyde. Så glad, at lydmaskinerne også har indtaget Tues lejlighed. (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

Nu om dage koster det ikke mange penge at udgive musik, efter internettet har overhalet pladeselskaberne inden om, og det stiller krav til kunstnerne.

- Vi skal lave så meget larm som muligt. Vi får ikke noget ud af bare at lægge musikken på SoundCloud (social lydplatform, red.), siger Tue Sander, den ene halvdel af gruppen Robeat Boys.

TV: Uhyggeligt eller smart? Her er robotten, der kan gøre alt for dig
TV: Uhyggeligt eller smart? Her er robotten, der kan gøre alt for dig

Gruppen, der også består af Lars Rønne, lancerer derfor både en tegneserie og et iPhone-spil i forbindelse med gruppens første EP, der udkommer i morgen mandag den 2. marts.

De tre platforme hænger sammen, hvor hver tegneseriestribe fortæller historien i hvert af EPens fire numre, og hovedpersonerne i iPhone-spillet er med i EPens tedje nummer.

- En animationsfilm ville også være sejt. Vi er mere end produktionsenhed end et band, og der er ingen grænser for, hvad vi vil ud med. Det skal bare passe til narrativet, siger Tue Sander.

TV: Denne kvinde kaldes gruopvækkende - se hvorfor her
TV: Denne kvinde kaldes gruopvækkende - se hvorfor her

Narrativet er, at maskiner og computere bliver klogere end mennesket og overtager magten.

- Det må og vil ske, så det hele er både lidt filosofisk og en lille religion for os. Vi skal være søde ved maskinerne, købe økologisk og være gode ved Jorden, så maskinerne ikke udskifter os, siger Tue.

Han pointerer samtidig, at vi mennesker allerede har implementeret maskinerne i vores kroppe i form af for eksempel høreapparater og skruer til at holde knogler sammen,

- Vi er alle sammen lidt cyborg, siger han.

SNAVS: Nogle gange har jeg også lidt tinnitus efter mine koncerter
SNAVS: Nogle gange har jeg også lidt tinnitus efter mine koncerter

Han lægger dog heller ikke skjul på gruppens kærlighed til maskiner, 80'erne og deres lyde.

- Vi har lavet en 8-bit-version af et af vores numre, iPhone-spillet er inspireret af Donkey Kong, Pacman og Bubble Bobble med 8-bit lyde og grafik som gamle arkadespil, siger Tue.

Hør mere til Robeat Boys på deres SoundCloud-profil her eller hold øje med deres Facebook-profil for det gratis iPhone-spil.

LÆS OGSÅ: Tjek din computer: Bliver du elektronisk stalket?

LÆS OGSÅ: TV: Hvordan føles det at blive kærtegnet af en robot?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx