Af - 12/09-14 12:15

Ny førsteplads: København smager bedstNy førsteplads: København smager bedst

København render med endnu en international topplacering og er kåret som verdens bedste kulinariske rejsemål.

storybild

Noma og Københavns øvrige førende restauranter er med til sikre København titlen som verdens bedste kulinariske rejsemål i det amerikanske Saveur Magazine. (Billede: Polfoto/Arkiv)

København har høstet endnu en international topplacering. Denne gang er det for sin gastronomiske præsteren.
Det er det velrenommerede amerikanske mad- og livsstilsmagasin Saveur Magazine, der med et ekspertpanel i spidsen kårer den danske hovedstad som verdens bedste kulinariske rejsemål blandt små storbyer.

CNN: København er verdens sundeste by
CNN: København er verdens sundeste by

- Hvordan kan man ikke blive taget med storm af København? Med intet mindre end 15 Michelin-restauranter har den tidligere fiskerlandsby på øen Sjællands østkyst gennemgået noget af en forandring til kulinarisk modernitet. Det er en storby - og en ganske smuk en af slagsen - hvor man finder uforglemmelige versioner a internationale retter fra fransk til asiatisk og danske klassikere som smørrebrød. Og så er der selvfølgelig Noma, lyder begrundelsen fra dommerpanelet.

Hos turistorganisationen Visit Denmark er man begejstret over topplaceringen i magasinet, der er et af USA’s største madmagasiner med mere end 1,1 unikke månedlige besøgende på deres hjemmeside.

Rekord: København er igen verdens bedste by
Rekord: København er igen verdens bedste by

-Kåringen i Saveur er endnu et eksempel på, at København har slået sin position fast i USA som en gastronomisk destination med et højt internationalt niveau. At det er et af de mest anerkendte amerikanske madmagasiner, der nu kårer København som bedste kulinariske destination har stor betydning for turismen, fordi København bliver eksponeret over for en attraktiv målgruppe, som både er interesserede i mad og villige efter at rejse efter madoplevelser, siger VisitDenmarks markedschef i USA, Bruno Bedholm i en pressemeddelse.

Tidligere på ugen kårede CNN København som verdens sundeste by, og tidligere på året var det magasinet Monocle, der udråbte Københavns til verdens bedste by.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Brand i ejendom i København: Bygning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx